Daleko ste? Ne mjaučite, nego koristite ove aplikacije za intimne i privatne razgovore

Možda ste odvojeni za vikend, možda tjedan, dva ili ste u vezi na daljinu? Uz ove sigurne aplikacije, nestajuće poruke i trikove možete izmijenite sve što si imate za reći i pokazati - u intimi svojih pametnih telefona!

Većina nas ima tu sreću da živimo u istom gradu, mjestu ili kvartu kao naši voljeni, no neki neke ipak dijele mnogi kilometri. Bilo da ste u vezi na daljinu, ili tek razdvojeni vikendima i blagdanima, svi znamo koliko je bitno zadržati intimu. No kako održati kontakt s partnerima bez straha da će vam netko od prijatelja ili obitelji upasti usred slatkorječivog ćaskanja ili selfieja?

Ovo je lista aplikacija uz koje ćete zadržati privatnost slanja poruka, videa i fotki – a za kreativnost se ipak morate pobrinuti sami. 🙂

Snapchat (iOS/Android)

Kada su u pitanju privatne poruke koje se mogu izbrisati bez traga, prva aplikacija koja svima padne na pamet je zasigurno Snapchat. Začetnik samouništavajućih poruka i zavrijedio je da ga se stavi na vrh ove liste. Danas se aplikacija više koristi za dijeljenje multimedije: video priča i razmjene fotografija. Ipak, temeljna ideja su ostale poruke koje nestaju nakon izvjesnog vremena, zajedno s poslanim fotkama i videima.

Iako postoji mogućnost stavljanja timera kada će se točno fotka ili video uništiti nakon primanja, same tekstualne poruke nemaju tu opciju već se brišu čim su pročitane. Nažalost, bez obzira koliko se potrudili s natpisima i stikerima – sve odlazi u zaborav ako se niste sjetili spremiti posebne trenutke u Memories. Aplikacija je dostupna za iOS i Android.

Telegram (iOS/Android)

Telegram je messenger aplikacija koja kod nas nije toliko zastupljena, ali je nedvojbeno jedan od najkorištenijih messengera u svijetu s preko 100 milijuna preuzimanja. Za razliku od ostalih popularnih aplikacija poput Messengera, Vibera i WhatsAppa – Telegram je svoj brend gradio upravo s fokusom na to da je alternativna opcija, a popularnost mu je rasla zahvaljujući nekoliko dobrih mogućnosti kao što je i tajni chat.

Opcija Secret Chat na Telegramu spaja opcije end-to-end enkripcije, zaštitu od screenshota i timer za samo-uništenje. Znači, osim što imate tajni chat koji je enkriptiran, za svaku fotku koju podijelite unutar njega možete biti sigurni da će nestati nakon postavljenog vremena, sigurna prednost pred vodećom konkurencijom, a vama sigurnije rješenje za bezbrižno ćaskanje.

Wickr me (iOS/Android)

Wickr me je za razliku od Snapchata i Telegrama potpuno posvećen sigurnosti i privatnosti razmjene poruka i multimedije. Ova aplikacija je sve popularnija zbog nekolicine izvrsnih mogućnosti koje nudi, a tome i ne odmaže crno-bijeli minimalistički dizajn.

Osim što nudi end-to-end enkripciju koju su naknadno uveli i Messenger, WhatsApp i Viber – Wickr me ide korak dalje: omogućuje vam postavljanje timera i samo-uništenje poruka te ne bilježi vrijeme slanja podataka. Aplikacija se može pohvaliti i s izvrsnom opcijom Shredder, koja vam omogućuje da u potpunosti izbrišete sve tekstualne podatke i multimedijutrajno. Zgodna mogućnost je i što će vaš Wickr ID biti prikazan kao anoniman svima koji nisu u vašoj kontakt listi. Ako želite jednostavan messenger s vrhunskom sigurnosnom razinom, Wickr me je vaš odabir koji možete preuzeti za iOS i Android. Osim toga, Wickr ima i desktop verziju, te opciju Enterprise za tvrtke i organizacije.

Signal (iOS/Android)

Ovu aplikaciju preporučuje i Edward Snowden, tako da ako vam je stalo do sigurnosti općenito, te osim razgovora s voljenom osobom želite osigurati privatnost i poslovnih razgovora, Signal je jedna od najboljih opcija. Iako sigurnost nekada zahtjeva određena ograničenja, Signal ima sve što i svaki messenger treba imati: tekstualne poruke, individualne i grupne, pozive, dijeljenje multimedije i drugih podataka među kontaktima, i sve to uz vrhunsku enkripciju.

Najbolja stvar u cijeloj ideji jest da ne trebate koristiti PIN niti generirati specijalne kodove za logiranje. Poruke se također mogu podesiti da nestanu nakon navedenog vremena. Signal je besplatan i dostupan za iOS i Android, a od nedavno je dostupna i desktop verzija.

Couple (iOS/Android)

Na ovu listu svakako osim samo-uništavajućih messengera moramo staviti i druge opcije za povezivanje. Možda malo manje sigurno, ali s puno više opcija. Couple je privatni messenger s kojim možete dijeliti videa, fotke i zvukovne poruke. Stikera ima na pretek, a zajedno s dragom osobom možete istovremeno i crtati. Osim nekih standardnih messenger opcija, Couple ima i zajednički kalendar, nudi vam prijedloge gdje van za spoj te vam omogućuje da s voljenom osobom dijelite lokaciju.

Couple ipak zadržava i neke funkcije dodatne privatnosti poput tajnih fotki kojima možete namjestiti timer nakon kojega će nestati. Aplikacija ima i jednu neobičnu opciju – ThumbKiss, koja vam omogućuje da pritiskom ekrana na isto mjesto osjetite vibracije bez obzira koliko bili udaljeni. Couple je dostupan preko Play Storea, iTunesa, ali i na desktopu.

Between (iOS/Android)

Još jedna aplikacija izvrsna za privatne, jedan-na-jedan razgovore. Between je posvećen samo vama i vašoj voljenoj osobi pa nema straha da ćete poruku proslijediti krivom kontaktu.

S Betweenom možete slati poruke, dijeliti kalendar, fotke, bilješke i zvukovne zapise. Fotke koje dodate u Between automatski se organiziraju kroz vremensku lentu, a vi međusobno možete i naknadno komentirati svaku od njih. Dodatne su opcije, koje ne donose mnogo funkcionalnosti, ali čine bitne detalje – mogućnost odbrojavanja dana: od kada ste se upoznali, do rođendana, godišnjica … A kako biste zabilježili te posebne trenutke imate opciju uz bilješke i fotografije spremiti te uspomene u Memory Box. Aplikacija je dostupna za iOS i Android, te za desktop Windows i MacOS.

Dobro je spomenuti i Viber između ostaloga, koji ima opciju Secret Chat i Hide Chat za sve one koji se ne želi zezati s novim aplikacijama. Privatnost je udaljena samo jedan klik, ali uključuje i upisivanje PIN-a. Malo nespretno riješeno skrivanje chata ako želite da potpuno kontakt nestane s liste, ali barem vam nitko ne može pročitati poruke. Sakriti možete kako normalni tako i tajni chat, ali tajni chat vam omogućuje stavljanje timera na poruke, pa imate duplu sigurnost.

Poklon kartica – da veza nikad ne pukne!

Uz ove aplikacije priuštit ćete si sigurno intimno ćaskanje bez straha da će vam netko upasti u privatnost vašeg ljubavnog online gnijezda, a  kako biste uvijek bili sigurni da veza neće puknuti, bitno se pobrinuti da uvijek imate dovoljno kuna na računu. Za to se pobrinuo bonbon te od nedavno vašima najdražima možete pokloniti bonbon poklon karticu za nadoplatu računa bonom od 88 ili 176 kuna i omogućiti im da uvijek budete povezani, bez obzira koliko ste daleko.

Ako ste htjeli pokloniti kune na mobilnom računu, donedavno ste atraktivnost poklonjenog bona na papiriću morali doraditi kreativnom kuvertom, ali sada je bonbon vrijednost bona zapakirao u lijepu poklon karticu koju možete pronaći na prodajnim mjestima Znanja, bonbona i KTC-a.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Apple je pokazao kako više nema ništa za pokazati – čeka li ga Nokijin scenarij?

Sjednite, djeco, da vam ispričam priču o vremenu prije mog vremena. Bijaše to godina 1998., četvrtaste kutije protetičkih boja vrtjele su Windowse 95 ili 98, bilo je to vrijeme disketa, telefonskih slušalica koje se dižu i dial-up interneta koji puca kada se to dogodi.

Tehnologija

Vodič za e-Vozačku da ne čekaš (kao mi) u redu u MUP-u

Sustav e-Vozačka, za predaju zahtjeva za novu vozačku dozvolu putem interneta, radi pristojno, ali i pokazuje da korisničko iskustvo i komunikacija mogu i moraju biti bolji. U suprotnom - šalter!

Internet marketing

Ella Dvornik i Charles Pearce pokreću platformu za europske influencere – Manijak

Porazgovarala sam s Ellom Dvornik i Charlesom Pearceom o njihovom zajedničkom projektu, platformi za influencere i brendove koji s njima žele surađivati - Manijak.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Kojih 30 projekata Moj Zaba Start natječaja se bori u finalu, za gotovo millijun kuna?

Najbolji projekti petog izdanja natječaja Moj Zaba Start, bore se u tri kategorije za gotovo milijun kuna i posebnu nagradu publike.

Startupi i poslovanje

Bonton digitalne transformacije: Ne pričaj o njoj, ako je ne znaš i ne misliš provesti

Digitalna transformacija nije lijep izraz za "mazanje očiju", nego nužna stvarnost razvoja poslovanja. Jeste li je spremni izvesti kao treba?

Ecommerce

Biste li kupovali kamerom? Snapchat i Amazon se klade da – da

Usmjerite kameru prema proizvodu, ona ga prepozna, pronađe ga na Amazonu i ponudi da ga kupite. Zanimljiv, iako ne toliko nov scenarij jučer je predstavio Snapchat. Može li nam on opet promijeniti navike i provesti ovaj eksperiment u stvarnost?

Internet marketing

Poznati su dobitnici najvećeg SoMo Borca do sada

Weekend Media Festival jučer je završio dodjelom SoMo nagrada za najbolje digitalne projekte i kampanje.

Nesortirano

Može li igranje igara od nas napraviti bolje kolege, partnere i prijatelje?

Developer, filmaš i umjetnik Onat Hekimoglu na Weekend Media Festivalu govorio je o temi o kojoj ne slušamo često - ozbiljnim igrama.

Mobilno

Zašto zaključavate kućna vrata, ako nećete zaštititi svoje podatke online?

Na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu od Alana Delića iz Diverta dobili smo pet savjeta o tome kako se zaštititi online.