Aplikacije za turistički obilazak hrvatskom obalom i kopnom

Poreč, Rab, Krk, Hvar… Preuzmite lokalne aplikacije za što lakši obilazak hrvatskog mora i kopna

Bilo na moru ili kopnu, ljeto je idealno vrijeme da godišnji odmor iskoristimo za odlazak na put. Ako ne želimo negdje daleko jer nam je draga povoljnija domaća varijanta ili ako želimo stranom gostu ponuditi najbolji savjet s čime da se "naoruža" prije dolaska u Hrvatsku, kao virtualni vodič moći će poslužiti poneka od besplatnih aplikacija iz domaće radionice. Ako je mobitel pri ruci, nema razloga da se negdje izgubimo ili da ne budemo svjesni koliko je nešto što moramo vidjeti u tom trenutku blizu. Ili nam je upravo pred nosom, a da to ne znamo.

Findin

Find in

Usmjerene na zbivanja u Poreču i na Rabu, dvije aplikacije iza kojih stoji ekipa startupa Find in, vode do najzanimljivijih mjesta i događaja za obilazak i turističko razgledavanje. Osim onoga najpoznatijeg (je li netko spomenuo Eufrazijevu baziliku?), tu su i druga odredišta smještena u različite kategorije. Gdje izaći? Gdje se nalaze kulturne znamenitosti? Gdje pronaći sadržaje za sport i rekreaciju? S prikazom fotografija i prenošenjem gdje je što smješteno na karti Poreča i otoka Raba, gosti će se snaći lakše, bilo da su u kratkom obilasku ili se namjeravaju zadržati duže.

Osim popisa najzanimljivijih mjesta po kategorijama, porečka aplikacija donosi pregled aktualnih ili dolazećih događaja, koji bi posjetiteljima mogao pomoći u planiranju dolaska ako ih, primjerice, zanima tamošnji festival ribara početkom rujna. Dostupna je i mogućnost potrage za smještajem, koja u sadašnjoj fazi razvoja aplikacije još uvijek nema sve što bi mogla imati, poput privatnog smještaja – koji je u porečkoj aplikaciji za sada bez ponuđenih opcija. Ono što je u ponudi se, pak, može dodati u popis favorita, čime će biti pri ruci korisnicima koji u tom trenutku nisu spojeni na internet.

Findin 2

S obzirom na stvari koje nedostaju, poput privatnog smještaja u aplikaciji za posjet Poreču, Find in bi u idućoj turističkoj sezoni mogao biti još bolji. Kako bi rasli, autori aplikacije se na njezinoj internetskoj stranici oslanjaju na povratnu informaciju korisnika, s mogućnošću javljanja o mjestu za obilazak ili objektu za smještaj koji su dovoljno zanimljivi za dodavanje u ponudu.

Pointers Krk

Za zgodan i bogat pregled mjesta za obilazak i zbivanja na Krku, Pointers na četiri jezika približava što se sve može naći na otoku. Uz hrvatski, dostupne su i informacije na engleskom, njemačkom i talijanskom, a pregledavajući kategorije koje se mogu pretražiti, korisnici će naići na povijesne znamenitosti poput Baščanske ploče ili specifično krčke zanimljivosti, poput vrbničkih vinarija i konoba.

Pointers ima i zasebnu kategoriju plaža, s njihovim razvrstavanjem u potkategorije. Ako želite znati gdje se nalaze najpopularnije šljunčane ili pješčane plaže, gdje je najčišće more ili gdje je najbolje doći s djecom, aplikacija vodi do mjesta za kupanje i ležanje na suncu na različitim dijelovima otoka, s mogućnošću izbora za uživanje u lijepom danu.

Pointers Krk

Ako niste takve sreće da je vrijeme lijepo, aplikacija pomaže i u odabiru što raditi dok pada kiša. U slučaju da niste odlučili odspavati jer vam se ništa ne da ako je vani sivo, u ponudi je posjet jednome od akvarija u krčkim gradovima ili obilazak spilja ili zabavnih parkova na otoku.

Pointers nudi opciju dodavanja omiljenih mjesta i događaja u popis favorita, a u sadašnjoj verziji ima i prostora za poboljšanje ponude. Primjerice, kategorija seoskog turizma za sada je prazna, a drugdje nedostaje više opcija, poput potrage za ljekarnama na otoku. Za početak, aplikacija ima širinu. Pri ruci je bogatstvo kategorija, ali dobro će doći više dubine, s većim brojem ponuđenih mogućnosti po kategorijama.

Zagreb Be There s novostima u ponudi

Namijenjena gostima koji su prvi puta u Zagrebu, ali i onima koji ga već bolje poznaju, aplikacija Zagreb Be There približit će korisnicima više i manje poznato u istraživanju glavnog hrvatskog grada. U usporedbi s predstavljanjem na Netokraciji nedugo poslije izlaska, zagrebački vodič još uvijek je živahan, ali sada ima i dvije nove kategorije, Arty Zagreb i New Zagreb, koje približavaju okupljališta zainteresiranih za umjetnost ili popularnu kulturu, poput Bookse ili Studentskog centra, i vode na put Novim Zagrebom, od Bundeka i Muzeja suvremene umjetnosti, do Mamutice i Hrelića.

Kao i prošloga ljeta, aplikacija i dalje daje nudi mogućnost da se igramo i nešto osvojimo. “Čekiranje” na nekome od ponuđenih mjesta otvara vrata popusta na ulaznice za muzeje ili za ulazak u Zoološki vrt, kao i za povoljnije unajmljivanje NextBike bicikala, s prilikom da korisnik unajmi dva bicikla po cijeni jednoga. Ako, pak, obiđete sedam od devet mjesta iz kategorije Arty Zagreb, u igri ste za suvenir koji će podsjetiti na turneju koju ste prošli s aplikacijom.

Što ima u Dubrovniku i na Hvaru?

No, dosta zagrebačke vreve i druženja s asfaltom – vraćamo se na more! Na put na jug Hrvatske vodit će aplikacija Dubrovnik AR, dostupna za preuzimanje za uređaje na iOS-u, koja će korisnicima s iPhoneom ili iPadom ponuditi osnovne informacije o mjestu na kojemu su se našli.

S dubrovačkim vodičem za iOS, podaci su nadohvat ruke pritiskom na ikonicu kompasa u aplikaciji. Nakon što korisnik usmjeri uređaj prema “meti” svojega obilaska, moći će doznati gdje se nalazi i što znamenitost u koju toga trenutka gleda znači. Pored ove zanimljive opcije, na raspolaganju su i neke konvencionalnije, poput pregleda mjesta za obilazak po kategorijama, a sve što se nudi dostupno je na hrvatskom, engleskom, francuskom, njemačkom, španjolskom, ruskom i japanskom.

Hvar_app

Poput one dubrovačke, još jedna aplikacija za iOS približava mjesta i događaje na Hvaru. Pregled mogućnosti za obilazak obuhvaća što se sve može naći na otoku, u gradu Hvaru ili u blizini, na Paklenskim otocima, ali i drugdje, primjerice, s dodavanjem obilaska Modre špilje na Biševu u mali mobilni alat za planiranje.

Za (pre)skupu kavu i pogled na gužvu u središtu mjesta ne treba lutati puno, s dobrim šansama da ćete na takvo što brzo naići ako ste u Dubrovniku ili Hvaru. Ipak, zašto da bude skupo ako u ponudi iz vodiča možete iskopati i nešto povoljnije, osobito za uživanje u suncu i čistom i toplom moru koje je u blizini?

Ne dajte da se vaš godišnji odmor pretvori u financijsku noćnu moru zbog toga što niste istražili sve mogućnosti!

Znate još koju zgodnu aplikaciju za otkrivanje lokalnog sadržaja? Podijelite link u komentarima!

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Fil Rouge Capital ulaže 9.225.000 kuna u akceleraciju 24 startupa u Hrvatskoj

Fil Rouge Capital odabrao je svoju prvu generaciju startupa za akceleraciju. Svaki od 24 odabrana tima osigurali su seed investiciju od 50 tisuća eura što ovu rundu čini najbrojnijom investicijom u startupe u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Internet marketing

Sedmi SoMo Borac s 27 velikih i malih pobjednika

Sa 7. SoMo Borcem zaključen je 12. Weekend Media Festival, a nagrade za najbolje digitalne projekte i kampanje otišle su na razne strane regije.

Internet marketing

Brend Hrvatske kao turističke destinacije nije posao (samo) za državu

Evolucija turizma koja prati razvoj tehnologije donosi niz prilika za rast, no kompleksnost koju donosi digital zahtijeva uključenje komunikacijskih i marketinških stručnjaka u sam strateški proces. Kako ih uključiti saznali smo od turističkog maga, Eulogia Bordasa.

Startupi i poslovanje

Poznati su finalisti šestog izdanja programa Moj Zaba Start

Trideset finalsita šeste godine natječaja Moj Zaba Start poznato je javnosti, a neki od njih će podijeliti gotovo milijun kuna financijskih potpora u tri područja.

Tehnologija

Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.