Al Jazeera lansirala 'mobile first' platformu AJ+

Vijesti za nove generacije: Al Jazeera lansirala ‘mobile first’ platformu AJ+

Al Jazeera, televizijska organizacija, lansirala je aplikaciju AJ+ za Android i iOS-a, koja služi kao 'mobile first' platforma za korisnike koji bi na ovaj način više bili aktivirani oko vijesti i priča koje prate, na raznim mobilnim uređajima. I doista, ovo nije obična "news" aplikacija.

AJ+

Referirajući se na Breaking Bad u reklami za AJ+, Al Jazeera je prije nekoliko dana najavila dolazak globalne zajednice za ljubitelje vijesti, namijenjene za generaciju koja je uvijek povezana. I doista, aplikacija je od nedavno dostupna za iOS i Android – u beta verziji, doduše, stoga joj morate oprostiti koji početni bug.

Ovo nije prvi Al Jazeerin korak u mobilni svijet, jer ćete u trgovini aplikacijama pronaći niz uradaka ove organizacije, uključujući i Al Jazeera Balkans. No, ovdje je riječ o ponešto drugačijem načinu konzumiranja vijesti, koji je prilagođen “uvijek povezanoj”, većinom mlađoj generaciji. Utjecaj društvenog vidljiv je odmah – svaka vijest nalazi se u svojoj kartici, koja je imenovana relevantnim hashtagom, poput #ISIS, #USImmigration, #Legalize i slično. A sa svakom karticom, koja sadrži kratku tekstualnu, video vijest ili kakvu infografiku, može se biti u interakciji – može ju se komentirati, označiti favoritom, spremiti. Također, mogu se pratiti i teme koje vas zanimaju, koje se onda prikazuju u posebnom feedu, uz najnovije vijesti te one o kojima se najviše priča.

Kako prenosi i The Next Web, tu su i kartice za konverzacije i debate, koje omogućuju razgovore o raznim temama te daju priliku AJ+ zajednici da daje svoje mišljenje o aktualnostima. Postoji čak i kartica posvećena kvizovima, u obliku interaktivnih pitanja i odgovora kako biste provjerili svoje znanje o određenoj temi.

Kartice su organizirane u “špilove”, tako da možete i dublje kopati o određenoj temi ili samo zagrebati po površini, kako vam god odgovara.

Gledajte, čitajte, razgovarajte, kopajte po karticama, dijelite...
Gledajte, čitajte, razgovarajte, kopajte po karticama, dijelite…

Dakle, nije riječ samo o odlasku u mobilne vode, jer je Al Jazeera već tamo – radi se o približavanju novim generacijama, koje i dalje zanimaju vijesti i aktualnosti, samo što ih konzumiraju na drugačiji način, različit od tradicionalnog. Al Jazeera je na dobrom putu da dosegne i aktivira svoju ciljanu skupinu, a druge organizacije trebaju dobro paziti kako će proći ovaj svojevrsni eksperiment, jer bi uskoro i one mogle ići sličnim putem.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Što ste propustili

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.

Mobilno

Apple Arcade i Apple TV+ stižu uskoro i u Hrvatsku

Osim novih iPhone modela, jučer smo saznali i novosti o dvije pretplatničke usluge koje nas čekaju iz Applea.

Tehnologija

Stručnjaci Microblinka i Infinuma: Apple je i dalje inovativan!

Gdje Apple vodi, a gdje kaska? Saznali smo kako developeri gledaju na stanje Apple ekosustava.

Video

Što čini dobar digitalni kafić? U 4 epizode nalazimo odgovore.

Jedni žele zaraditi, drugi raditi - kako povezati interese ugostitelja i digitalnih nomada? Saznali smo u razgovoru s njima.