Akcija objavila prvu 'social media' eknjigu na engleskom jeziku, posvećenu Valentinovu

Akcija objavila prvu ‘social media’ eknjigu na engleskom jeziku, posvećenu Valentinovu

Nakon tri eknjige na hrvatskome jeziku, namijenjene poslovanju na društvenim mrežama, agencija Akcija odlučila se na prvu takvu knjigu na engleskome jeziku. Kako putem svoga projekta FenixAppsa ova agencija ima globalnu publiku, odlučili su to iskoristiti kako bi objavili niz savjeta za korištenje društvenih mreža tijekom nadolazećeg Valentinova, namijenjenih community managerima i agencijama za društvene mreže.

Fenixapps ebook

Nakon tri eknjige na hrvatskome jeziku, namijenjene poslovanju na društvenim mrežama, agencija Akcija odlučila se na prvu takvu knjigu na engleskome jeziku. Kako putem svoga projekta FenixAppsa ova agencija ima globalnu publiku, odlučili su to iskoristiti kako bi objavili niz savjeta za korištenje društvenih mreža tijekom nadolazećeg Valentinova, namijenjenih community managerima i agencijama za društvene mreže.

Kako nam otkriva Ilija Brajković, Akcijin managing partner, content marketing im se do sada pokazao kao moćan alat, koji može postići odlične rezultate, stoga su i FenixApps odlučili promovirati na taj način. Također, bio je to i logičan slijed događaja, s obzirom da FenixApps već neko vrijeme ima i vlastiti blog.

Teško je reći koliko je ovo drugačije od dosadašnjih eknjiga, jer je sami sadržaj ove različit od prethodnih. Ovaj ebook je kraći i sastoji se od tri glavna poglavlja sa savjetima o pripremi vizuala, sadržaju koji će se objavljivati te savjetima za korištenje Facebook aplikacija. Nismo ulazili u detaljno opisivanje svega, nego smo odlučili dati generalni osvrt i savjete za sve koji se bave marketingom na društvenim mrežama.

Ilija ističe kako se ovaj oblik content marketinga pokazao kao odličan način prikupljanja leadova, a svakako bi i drugima preporučili kreiranje sličnog sadržaja, kao i cjelokupni inbound i content marketing. Osim toga, tim koji radi na ovakvim projektima shvatio je svoju snagu i mogućnosti, stoga je Akcija usluge content marketinga počela nuditi i drugim tvrtkama. Sada već imaju nekoliko klijenata kojima rade produkciju sadržaja, poput pisanja bloga i kreiranja infografika, a u 2014. očekuju veliki rast u tom sektoru.

Ulaganje koje se isplati

No, na području globalnog content marketinga postoje veliki igrači koji se bave sličnim temama, poput, primjerice, HubSpota, ali Ilija smatra da ima prostora za svakoga tko će raditi kvalitetno.

To također i znači da ćemo morati još više raditi i educirati se kako bi došli na razinu “velikih“. Nama su takve tvrtke primjer, od njih jako puno učimo i definitivno jednog dana želimo biti kao one. Krenuli smo s hrvatskim tržištem, sada s projektom FenixApps želimo izaći još više na svjetsko i definitivno moramo koristiti snagu social media i content marketinga kako bi to postigli. Sve smo podigli na još veću razinu: u pripremi i pisanju ovog ebooka sudjelovalo je četvero ljudi! Uložili smo jako puno energije u interne stvari poput organiziranja procesa, kreiranja bolje landing stranice te kvalitetnijeg praćenja leadova i konverzija kako bi još bolje mogli mjeriti učinkovitost ovakvih kampanja.

Knjigu sa savjetima možete preuzeti putem FenixAppsove web stranice.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Prikaz

Što znači biti junior, što middle, a što senior u hrvatskoj tehnološkoj industriji?

Tri programerske pozicije - 100 definicija što obuhvaćaju. Ususret objavi matrice senioriteta development agencije Bornfight, iskoristili smo priliku razgovarati s nekoliko članova domaće IT zajednice ne bi li rasvijetlili što bi mogao biti standard za juniorski, middle ili seniorski posao programera. Evo što smo saznali...

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.

Mobilno

MWC otkazan: Hrvatski novinari i izlagači, poput Microblinka, Undabota i Delta Realityja, saniraju štetu

Najveći sajam mobilne telefonije, Mobile World Congress u Barceloni jučer je otkazan, a kao razlog se navodi - koronavirus. Neki bi se s time složili, neki vide druge razloge, no posljedice za mnoge u industriji su očigledne i nisu zaobišle hrvatske izlagače, novinare i posjetitelje.