Akcija objavila prvu 'social media' eknjigu na engleskom jeziku, posvećenu Valentinovu

Akcija objavila prvu ‘social media’ eknjigu na engleskom jeziku, posvećenu Valentinovu

Nakon tri eknjige na hrvatskome jeziku, namijenjene poslovanju na društvenim mrežama, agencija Akcija odlučila se na prvu takvu knjigu na engleskome jeziku. Kako putem svoga projekta FenixAppsa ova agencija ima globalnu publiku, odlučili su to iskoristiti kako bi objavili niz savjeta za korištenje društvenih mreža tijekom nadolazećeg Valentinova, namijenjenih community managerima i agencijama za društvene mreže.

Fenixapps ebook

Nakon tri eknjige na hrvatskome jeziku, namijenjene poslovanju na društvenim mrežama, agencija Akcija odlučila se na prvu takvu knjigu na engleskome jeziku. Kako putem svoga projekta FenixAppsa ova agencija ima globalnu publiku, odlučili su to iskoristiti kako bi objavili niz savjeta za korištenje društvenih mreža tijekom nadolazećeg Valentinova, namijenjenih community managerima i agencijama za društvene mreže.

Kako nam otkriva Ilija Brajković, Akcijin managing partner, content marketing im se do sada pokazao kao moćan alat, koji može postići odlične rezultate, stoga su i FenixApps odlučili promovirati na taj način. Također, bio je to i logičan slijed događaja, s obzirom da FenixApps već neko vrijeme ima i vlastiti blog.

Teško je reći koliko je ovo drugačije od dosadašnjih eknjiga, jer je sami sadržaj ove različit od prethodnih. Ovaj ebook je kraći i sastoji se od tri glavna poglavlja sa savjetima o pripremi vizuala, sadržaju koji će se objavljivati te savjetima za korištenje Facebook aplikacija. Nismo ulazili u detaljno opisivanje svega, nego smo odlučili dati generalni osvrt i savjete za sve koji se bave marketingom na društvenim mrežama.

Ilija ističe kako se ovaj oblik content marketinga pokazao kao odličan način prikupljanja leadova, a svakako bi i drugima preporučili kreiranje sličnog sadržaja, kao i cjelokupni inbound i content marketing. Osim toga, tim koji radi na ovakvim projektima shvatio je svoju snagu i mogućnosti, stoga je Akcija usluge content marketinga počela nuditi i drugim tvrtkama. Sada već imaju nekoliko klijenata kojima rade produkciju sadržaja, poput pisanja bloga i kreiranja infografika, a u 2014. očekuju veliki rast u tom sektoru.

Ulaganje koje se isplati

No, na području globalnog content marketinga postoje veliki igrači koji se bave sličnim temama, poput, primjerice, HubSpota, ali Ilija smatra da ima prostora za svakoga tko će raditi kvalitetno.

To također i znači da ćemo morati još više raditi i educirati se kako bi došli na razinu “velikih“. Nama su takve tvrtke primjer, od njih jako puno učimo i definitivno jednog dana želimo biti kao one. Krenuli smo s hrvatskim tržištem, sada s projektom FenixApps želimo izaći još više na svjetsko i definitivno moramo koristiti snagu social media i content marketinga kako bi to postigli. Sve smo podigli na još veću razinu: u pripremi i pisanju ovog ebooka sudjelovalo je četvero ljudi! Uložili smo jako puno energije u interne stvari poput organiziranja procesa, kreiranja bolje landing stranice te kvalitetnijeg praćenja leadova i konverzija kako bi još bolje mogli mjeriti učinkovitost ovakvih kampanja.

Knjigu sa savjetima možete preuzeti putem FenixAppsove web stranice.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Kako domaća industrija video igara gleda na akviziciju Nanobita?

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...