Akcija objavila prvu 'social media' eknjigu na engleskom jeziku, posvećenu Valentinovu

Akcija objavila prvu ‘social media’ eknjigu na engleskom jeziku, posvećenu Valentinovu

Nakon tri eknjige na hrvatskome jeziku, namijenjene poslovanju na društvenim mrežama, agencija Akcija odlučila se na prvu takvu knjigu na engleskome jeziku. Kako putem svoga projekta FenixAppsa ova agencija ima globalnu publiku, odlučili su to iskoristiti kako bi objavili niz savjeta za korištenje društvenih mreža tijekom nadolazećeg Valentinova, namijenjenih community managerima i agencijama za društvene mreže.

Fenixapps ebook

Nakon tri eknjige na hrvatskome jeziku, namijenjene poslovanju na društvenim mrežama, agencija Akcija odlučila se na prvu takvu knjigu na engleskome jeziku. Kako putem svoga projekta FenixAppsa ova agencija ima globalnu publiku, odlučili su to iskoristiti kako bi objavili niz savjeta za korištenje društvenih mreža tijekom nadolazećeg Valentinova, namijenjenih community managerima i agencijama za društvene mreže.

Kako nam otkriva Ilija Brajković, Akcijin managing partner, content marketing im se do sada pokazao kao moćan alat, koji može postići odlične rezultate, stoga su i FenixApps odlučili promovirati na taj način. Također, bio je to i logičan slijed događaja, s obzirom da FenixApps već neko vrijeme ima i vlastiti blog.

Teško je reći koliko je ovo drugačije od dosadašnjih eknjiga, jer je sami sadržaj ove različit od prethodnih. Ovaj ebook je kraći i sastoji se od tri glavna poglavlja sa savjetima o pripremi vizuala, sadržaju koji će se objavljivati te savjetima za korištenje Facebook aplikacija. Nismo ulazili u detaljno opisivanje svega, nego smo odlučili dati generalni osvrt i savjete za sve koji se bave marketingom na društvenim mrežama.

Ilija ističe kako se ovaj oblik content marketinga pokazao kao odličan način prikupljanja leadova, a svakako bi i drugima preporučili kreiranje sličnog sadržaja, kao i cjelokupni inbound i content marketing. Osim toga, tim koji radi na ovakvim projektima shvatio je svoju snagu i mogućnosti, stoga je Akcija usluge content marketinga počela nuditi i drugim tvrtkama. Sada već imaju nekoliko klijenata kojima rade produkciju sadržaja, poput pisanja bloga i kreiranja infografika, a u 2014. očekuju veliki rast u tom sektoru.

Ulaganje koje se isplati

No, na području globalnog content marketinga postoje veliki igrači koji se bave sličnim temama, poput, primjerice, HubSpota, ali Ilija smatra da ima prostora za svakoga tko će raditi kvalitetno.

To također i znači da ćemo morati još više raditi i educirati se kako bi došli na razinu “velikih“. Nama su takve tvrtke primjer, od njih jako puno učimo i definitivno jednog dana želimo biti kao one. Krenuli smo s hrvatskim tržištem, sada s projektom FenixApps želimo izaći još više na svjetsko i definitivno moramo koristiti snagu social media i content marketinga kako bi to postigli. Sve smo podigli na još veću razinu: u pripremi i pisanju ovog ebooka sudjelovalo je četvero ljudi! Uložili smo jako puno energije u interne stvari poput organiziranja procesa, kreiranja bolje landing stranice te kvalitetnijeg praćenja leadova i konverzija kako bi još bolje mogli mjeriti učinkovitost ovakvih kampanja.

Knjigu sa savjetima možete preuzeti putem FenixAppsove web stranice.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.

Digitalni mediji

Zašto Spotify još nije u Hrvatskoj? Izmjena Zakona o autorskim pravima nudi odgovor

Već se godinama pitamo zašto Spotify još nije dostupan u Hrvatskoj, a ako bismo htjeli ponuditi kratak odgovor, on bi bio - novac. Duži je ipak nešto kompliciraniji, a rasprava oko izmjena Zakona o autorskim i srodnim pravima nudi uvid u njega.

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Kako radi Venture Builder, organizacija koja je ujedno i investitor i suosnivač u startupu?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.