Preuzmite Akcijinu e-knjigu o osnovama content marketinga

Preuzmite Akcijinu e-knjigu o osnovama content marketinga

Agencija Akcija ima novu e-knjigu, već petu po redu. Nakon vodiča o korištenju društvenih mreža u turizmu, a potom i u zdravstvu, knjige o oglašavanju na Facebooku te prve e-knjige na engleskom jeziku, posvećene promocijama na društvenim mrežama za vrijeme Valentinova, ovoga se puta obrađuju osnove content marketinga, kao jednog od najaktualnijih i najpopularnijih marketinških oblika.

content-marketing-eknjiga-akcija

Agencija Akcija ima novu e-knjigu, već petu po redu. Nakon vodiča o korištenju društvenih mreža u turizmu, a potom i u zdravstvu, knjige o oglašavanju na Facebooku te prve e-knjige na engleskom jeziku, posvećene promocijama na društvenim mrežama za vrijeme Valentinova, ovoga se puta obrađuju osnove content marketinga, kao jednog od najaktualnijih i najpopularnijih marketinških oblika.

Urednica knjige je Ivana Bajto, koja ju je kreirala zajedno s još troje zaposlenika tvrtke Akcija, a koja objašnjava kako im je cilj bio educirati zajednicu da bi što više ljudi zaduženih za marketinške aktivnosti spoznalo prednosti koje pruža content marketing i kako bi ga uvrstili u svoje budžete.

Prepoznali smo problem nedostatka kvalitetnog sadržaja na hrvatskom jeziku te smo odlučili napisati ebook gdje ćemo na jednom mjestu objasniti osnove. Naravno, ne očekujemo da će netko nakon čitanja ebooka odmah postati stručnjak, ali će barem dobiti osnovne informacije koje su odlična podloga za nastavak istraživanja i učenja.

Autori su, dakle, prvenstveno smatrali da treba razriješiti što je uopće takva vrsta marketinga, koji oblici postoje te koja je korist od njega. Zbog toga se e-knjiga sastoji od 37 stranica, s konkretnim primjerima i savjetima. U njoj se nalazi usporedba tradicionalnog i content marketinga, objašnjeni su i razlozi zbog kojih svjetski brendovi koriste content marketing, a tu su i njegovi oblici, poput bloga, infografike ili videa. Izdvojeni su i neki dobri primjeri, poput stranice Adriagate.com, bloga tvrtke Inchoo ili Cleveland Clinica. Naravno, sav je trud uzaludan ako nema rezultata, pa su dane i osnovne upute o mjerenju uspješnosti. Kako kaže Ilija Brajković, Akcijin partner:

Počeli smo dobivati sve više pitanja o content marketingu i shvatili smo da je zajednici potreban jedan dokument u kojem će se na jednom mjestu nalaziti sve informacije. Do sada smo tržište educirali putem našeg bloga, ali smo shvatili da nam treba i jedan dokument kojeg ćemo lako moći dijeliti okolo kako bismo mogli pokazati osnove. Vidimo da tržište napreduje i da sve više tvrtki počinje pisati blog i raditi sadržaj, pa nam je cilj proširiti znanje i iskustvo kako bi se taj trend i nastavio.

E-knjigu možete besplatno preuzeti putem Akcijine internetske stranice.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.