Akceleratorski poduzetnički kamp ponovno u ožujku u Osijeku

Stiže još jedan Akceleratorski poduzetnički kamp u Osijek: 600.000 kuna za startupe!

Kao što smo i najavljivali, u ožujku će se u Osijeku ponovno održati Akceleratorski poduzetnički kamp. Ovoga puta je Akceleracijski fond od 500.000 kuna "podebljan" za dodatnih 100.000 koje je osigurao Grad Osijek kao generalni partner, čime svaki od 10 startup timova koji uđu u četveromjesečni program akceleracije uz 50.000 kuna inicijalnog financiranja dobiju dodatnih 10.000.

AccelBootOs

Očekuje se da će se u Osijeku od 5. do 8. ožujka u Zgradi Glavne straže u Tvrđi okupiti više od 200 inovativnih poduzetnika, startupa, investitora, menadžera, i predavača, koji dolaze iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije i Bugarske. Kamp se održava uz podršku Muzeja Slavonije Osijek, Sveučilišta J. J. Strossmayera, Osijek Software Cityja, Poduzetničkog Inkubatora BIOS te Osječko-baranjske županije.

Prijave za startup ideje su otvorene do 28. veljače, a organizatori navode kako u četiri dana, koliko Kamp traje, sudionici imaju priliku svoju ideju ili proizvod pretvoriti u startup u koji će se uložiti 60.000 kuna početne investicije. Birat će se 10 najboljih projekata koji će uz investiciju dobiti i pravo na mentoriranje u četveromjesečnom Akceleratorskom programu u sklopu Frank Accelerator Ventures koji će trajati od 16. ožujka do 16. srpnja 2015.

Ova vijest dolazi prigodno uz najavu Ministarstva poduzetništva i obrta, jer će se odabranim startupima omogućiti i korištenje i najavljenog preseed fonda od 7 milijuna kuna koji će startati u ožujku pod kapom HAMAG-BICRO-a. Naime, svaka investicija od 60.000 kuna će se moći udvostručiti na način da MINPO na nju doda jednak iznos u obliku bespovratnih sredstava. To znači da će sve tvrtke koje uđu u Akceleratorski program u Osijeku potencijalno moći ostvariti inicijalnu investiciju od 120.000 kuna za udio od 5%.

Predavači, predavanja, radionice

Ove će godine u programu kampa predavanja držati svjetski stručnjaci:

  • Yann Girard (Germany) – How entrepreneurship changed my Life
  • Mark Tuttle (US) – What makes a good startup idea from investor’s point of view
  • Mark Turrell (UK) – Scaling startups

Osim toga, domaći stručnjaci iz područja poslovnih komunikacija, javnih nastupa, prodaje te medija i PR-a održat će predavanja i intenzivne radionice:

  • Ana Šimunović (Ciceron) – Osobni utjecaj i moć uvjeravanja u poduzetništvu
  • Gordana Grgas (Forbes/Jutarnji list) – Kako privući pažnju medija i dobiti besplatni PR prilikom promocije proizvoda ili osvajanja novog tržišta

Cijelo događanje će još dodatno začiniti sudionici i moderatori dva okrugla stola:

  • Trendovi u startup svijetu – Luka Sučić, Nebojša Lazić, Mark Tuttle, Mark Turrell, Yann Girard, Marija Butković, moderira Ivan Brezak Brkan (Netokracija)
  • Iskustva startupa nakon akceleratorskog programa – Aleksandar Gvozden, Ivan Mojsilović, Ivan Jelušić, Stevica Kuharski, Ivan Komorčec, Edi Budimilić; moderira Vukašin Stojkov (Startit)

20 timova imat će priliku da kroz mentorske sesije dobiju savjete koji će unaprijediti njihov projekt od ekipe koja obuhvaća više od 30 mentora iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Bugarske: Luka Sučić (hub:raum), Nebojša Lazić (StartupLabs), Mark Tuttle (Cryptografx Security Solutions), Mark Turrell (Orcasci), Yann Girard, Aleksandar Gvozden (Legal Trek), Ivan Mojsilović (Yanado), Marko Zoković, Silvija Renuša i Tomislav Šulekić (ThiefScry – B. Guard), Ivan Jelušić (u:Plug), Stevica Kuharski (Alamo, Habbits), Marija Butković, Ladislav Jurić i Edi Budimilić (WhoHack), Ivica Penić (NewMan’s Business Accelerator), Ana Pavičić-Kaselj (Frank., IRMO), Ivan Komorčec (Frank, Eleven Accelerator VF), Marijana Bošnjak (Frank, Kinematografi Osijek), Dražen Čučić (EFOS), Davorin Turkalj (EFOS), Ivica Horvat (Plava tvornica), Denis Sušac (Mono), Nandino Lončar i Aron Stanić (Inchoo), Bela Ikotić (BIOS), Vibor Cipan (UX Passion), Ivan Brezak Brkan (Netokracija), Alex Čović (SEE ICT), Vukašin Stojkov i Zoja Kukić (Startit), Vice Božić (Digital Marketing).

Više informacija o programu i načinu prijave može se pronaći na web stranici Acceleration Boot CampaSudjelovati na Acceleration Boot Campu mogu svi zainteresirani, a karta iznosi 100 kuna te uključuje cjelokupni pristup svim predavanjima, okruglim stolovima, akceleratorskom programu, ručkove, kavu i piće tijekom četiri dana.

Novosti vezane uz kamp mogu se pratiti na Facebook stranici i Twitter profilu, a službeni hashtag je #AccelBootOs.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.