Akceleratorski poduzetnički kamp vraća se u Osijek u ožujku!

Akceleratorski poduzetnički kamp vraća se u Osijek u ožujku!

Nakon prvog Akceleratorskog poduzetničkog kampa, koji je u studenom održan u Osijeku, krenule su intenzivne pripreme za održavanje drugog programa, koji će se održati u istome gradu od 5. do 8. ožujka 2015.

Acceleration Bootcamp Osijek 2015

U tu svrhu Centar za urbani i teritorijalni razvoj je u suradnji sa Sveučilištem u Osijeku i Gradom Osijekom krenuo u provedbu predakceleratorskog programa. Predakceleratorski program će se provoditi tijekom siječnja i veljače 2015. sa svrhom poticanja izvrsnosti te promoviranja poduzetničkog okruženja i učinkovitog prijenosa poduzetničkih znanja i vještina na diplomske i doktorske studente.

Od 13. do 30. siječnja održat će se serija predavanja o razvoju inovativnih poduzetničkih ideja, odnosno kako ideju pretvoriti u projekt, te o predstavljanju uspješnog startup poduzeća, odnosno kako pronaći dobar tim, a potom i prvo financiranje te koliko je ime, brand i marketing bitan za uspjeh startupa.

Predavanja na osam osječkih fakulteta

Kroz ova predavanja, koja se održavaju na čak osam fakulteta u sklopu Sveučilišta u Osijeku, želi se potaknuti razvoj poduzetničkih vještina i preuzimanje inicijative, vještina komunikacije i predstavljanja, vještina upravljanja i poduzetnosti, vještina izražavanja te digitalna kompetencija. Cilj je osposobiti diplomske i doktorske studente za stručno, inovativno i poduzetničko ponašanje i razvoj inovativnih poduzetničkih ideja i projekata vezanih uz nova područja gospodarskih aktivnosti.

Kako navode organizatori, prvenstveno se to odnosi na razvoj inovativnih poduzetničkih ideja i projekata u području medicine i zdravstva, zdravstvenog turizma, proizvodnje organske hrane i bioekonomiju, energetske učinkovitosti, korištenja obnovljivih izvora energije i razvoja pripadajuće opreme, primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije, kulturnu/kreativnu industriju, stjecanje vještina i tehnologija za zaštitu okoliša, recikliranje i održanje bioraznolikosti.

Projekti iz ovih područja moći će se prijaviti na Akceleratorski poduzetnički kamp koji se održava od 5. do 8. 3., a najperspektivniji od njih ući će u četveromjesečni Akceleratorski program koji starta 16. 3. u Osijeku. Detalji oko održavanja kampa bit će poznati u drugoj polovici siječnja, a do tada se svi zainteresirani pozivaju da dođu poslušati predavanja i direktno dobiju sve potrebne informacije.

Raspored predavanja na fakultetima u Osijeku:

 • Strojarski fakultet, utorak, 13. 1. 2015., 12:00 – 13:00, II. godina diplomskog studija, smjer: Strojarstvo
 • Ekonomski fakultet, četvrtak, 15. 1. 2015., 8:20 – 9:20, II. godina diplomskog studija, Kolegij regionalna ekonomija
 • Elektrotehnički fakultet, četvrtak, 15. 1. 2015., 10.30 – 11.30, II. godina diplomskog studija, smjer: Elektroenergetika, Komunikacije i informatika, Procesno računarstvo
 • Građevinski fakultet, četvrtak, 15. 1. 2015., 12:00 – 13:00, I. godina diplomskog sveučilišnog studija, smjer: Organizacija, tehnologija i menadžment u građevinarstvu
 • Odjel za fiziku, četvrtak, 15. 1. 2015., 13.30 – 14.30, II. godina diplomskog studija
 • Umjetnička akademija, petak, 16. 1. 2015., 11.00 – 12.00, II. godina diplomskog studija, svi smjerovi
 • Odjel za kemiju, petak, 16. 1. 2015., 13:00 – 14:00, II. godina diplomskog studija
 • Elektrotehnički fakultet, ponedjeljak, 19. 1. 2015., 13.00 – 14.00, II. godina diplomskog studija, smjer: Elektroenergetika, Komunikacije i informatika, Procesno računarstvo
 • Odjel za biologiju, utorak, 20. 1. 2015., 14.30
 • Strojarski fakultet, utorak, 20. 1. 2015., 12:00 – 13:00, II. godina diplomskog studija, smjer: Strojarstvo
 • Prehrambeno-tehnološki fakultet, srijeda, 21. 1. 2015., 8:00 – 11:00,II. godina diplomskog studija, svi smjerovi
 • Umjetnička akademija, srijeda, 21. 1. 2015., 11.00 – 12.00, II. godina diplomskog studija, svi smjerovi
 • Ekonomski fakultet, srijeda, 21. 1. 2015., 14:00 – 15:00, II. godina diplomskog studija, Kolegij multimedijalni marketing
 • Odjel za biologiju, četvrtak, 22. 1. 2015., 8.00 – 13.00
 • Odjel za fiziku, četvrtak, 22. 1. 2015., 13.30 – 14.30, II. godina diplomskog studija
 • Građevinski fakultet, petak, 23. 1. 2015., 9:00 – 10:00, II. godina diplomskog sveučilišnog studija, smjer: Organizacija, tehnologija i menadžment u građevinarstvu
 • Odjel za kemiju, petak, 23. 1. 2015., 13:00 – 14:00, II. godina diplomskog studija

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.