Agilnost se ne može proglasiti, cijela tvrtka mora naučiti postati agilna!

Agilnost se ne može proglasiti, cijela tvrtka mora naučiti postati agilna!

Tvrtke koje se ne prilagode novim trendovima danas vrlo teško mogu biti konkurentne, a za to im je potrebna transformacija - ne samo poslovnih procesa, već i kulture.

Tržišni ciklusi danas su radikalno skraćeni – tvrtke su nekada imale 5-10 godina vremena prilagoditi se novim trendovima i promjenama. Danas govorimo o mjesecima. I o nestajanju s tržišta onih koji nisu u stanju prilagoditi se tako kratkim tržišnim ciklusima.

Tim izazovima tvrtke pokušavaju doskočiti primjenom nekih od agilnih metoda poslovanja. Scrum, Kanban i šarene post-IT naljepnice nalaze se na zidovima i pločama malih tvrtki i startupa, ali i velikih sustava poput banaka i telekoma. I to je dobro, jer agilne metode u prvi plan stavljaju timsku autonomiju u odlučivanju, učinkovitost i fokus na poslovnu vrijednost.

Agilna organizacija, ne samo jedan tim

Međutim, agilnost na timskom nivou nije dovoljna. S radikalno skraćenim tržišnim ciklusima, za opstanak je, više nego ikad, važnija organizacijska agilnost. Iskustvo koje u CROZu imamo u radu s klijentima iz različitih industrija pokazuje da je za postizanje pune organizacijske agilnosti važno obuhvatiti i kulturu organizacije, jer jedino tako promjena postaje održiva. Imali smo priliku raditi s različitim timovima i organizacijama – od softverskih preko marketinških do HR timova. I zaključak je uvijek isti – organizacija će imati vidljivu korist od primjene agilnih principa samo ako ih dosljedno primjenjuje na svim razinama i u svim domenama svog funkcioniranja.

Organizacijska agilnost bila je glavna tema događaja koji smo prošli tjedan organizirali u CROZ-ovom novouređenom prostoru. Točnije ORGANIC Agility – novi, unaprijeđeni pristup promišljanju agilnosti na razini organizacije.

ORGANIC Agility je, kao okvir, nastao u radionici naših prijatelja i partnera iz tvrtke agile42 kao rezultat niza godina iskustva u radu s preko 350 klijenata koji su prolazili kroz tranzicije vezane uz uvođenje agilnih principa. Razloge za uvođenje i osnovne postavke okvira Organic Agility predstavio je Andrea Tomasini, osnivač agile42.

agile42

U središtu ovog pristupa je potreba za postizanjem što veće razine elastičnosti (resilience) organizacije. Za pomak prema traženoj razini elastičnosti organizacija za početak mora biti svjesna svojeg trenutnog stanja – posebno je važno da organizacija razumije vlastitu kulturu i načine kako se donose odluke. Koncept Organic Agility ovdje nam pomaže kroz alat Organizational Scan, ili, kraće – OrgScan™, kojeg je na predstavljanju prikazao Nino Zeljko, jedan od iskusnijih članova CROZovog coaching tima.

agile42/CROZ

Kontinuiranim prikupljanjem anonimnih dojmova djelatnika, OrgScan na atraktivan i iznimno informativan način prikazuje osnovne elemente organizacijske kulture – primjerice, stilove vođenja (leadership) koji se koriste u organizaciji, dominantne emocije zaposlenika prema određenim odlukama (i načinima na koje su donesene) te vrijednosti koje članovi organizacije smatraju najvažnijima.

Jednom kada organizacija razumije svoje trenutno stanje, može kroz niz paralelnih eksperimenata u sigurnom (safe-to-fail) okruženju krenuti na put prema novoj ciljanoj razini elastičnosti.

O iskustvima kroz koja su na takvim putovanjima prolazili (i prolaze) sa svojim klijentima govorili su Andrea Tomasini te CROZovi coachevi Davor Čengija i Nino Zeljko. Prikazali su zanimljive stvarne slučajeve korištenja alata OrgScan, te su sudionici panela komentirali odluke, eksperimente i akcije koje su pojedini klijenti donosili i poduzimali u sklopu svojih tranzicija. Publika je najviše pitanja imala o ulozi menadžmenta u organizacijskoj tranziciji, očekivanom trajanju tranzicije te vrstama odluka koje se mogu pratiti korištenjem OrgScan alata.

U agileu nema “one size fits all” modela

Pitanja su potvrdila ono što smo i sami prepoznali kroz brojne suradnje s klijentima – organizacijska agilnost je puno više od mehaničke primjene Scruma ili bilo koje druge agilne metode. Agilnost se ne može proglasiti ili instalirati.

Nemoguće je napraviti zdravu i uspješnu „agilnu tranziciju“ tako da uzmete, primjerice, čuveni Spotify Model i od sljedećeg ponedjeljka ga proglasite novim modelom organizacije u tvrtci. Spotify Model je slika načina na koji je Spotify funkcionirao u jednom određenom trenutku u vremenu. Do tog modela je Spotify došao kroz niz pokušaja i prilagodbi. I danas vrlo vjerojatno ne izgleda tako.

Organizacijska tranzicija je kompleksan poduhvat, koji neizbježno uključuje razumijevanje tržišne pozicije, razumijevanje kulture organizacije, promjenu modela vođenja, agilni pristup poslovnoj strategiji te validiranje promjena kroz eksperimente. Organic Agility pristup dostupan je hrvatskom tržištu kroz CROZ-ovo partnerstvo s tvrtkom agile42. Naši coachevi na svojim angažmanima kod klijenata primjenjuju principe iz Organic Agility okvira, a za 2020. godinu u CROZovom edukacijskom centru planiramo organizirati osnovne i napredne radionica koje će biti dostupne širem tržištu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.