Agilnost se ne može proglasiti, cijela tvrtka mora naučiti postati agilna!

Agilnost se ne može proglasiti, cijela tvrtka mora naučiti postati agilna!

Tvrtke koje se ne prilagode novim trendovima danas vrlo teško mogu biti konkurentne, a za to im je potrebna transformacija - ne samo poslovnih procesa, već i kulture.

Tržišni ciklusi danas su radikalno skraćeni – tvrtke su nekada imale 5-10 godina vremena prilagoditi se novim trendovima i promjenama. Danas govorimo o mjesecima. I o nestajanju s tržišta onih koji nisu u stanju prilagoditi se tako kratkim tržišnim ciklusima.

Tim izazovima tvrtke pokušavaju doskočiti primjenom nekih od agilnih metoda poslovanja. Scrum, Kanban i šarene post-IT naljepnice nalaze se na zidovima i pločama malih tvrtki i startupa, ali i velikih sustava poput banaka i telekoma. I to je dobro, jer agilne metode u prvi plan stavljaju timsku autonomiju u odlučivanju, učinkovitost i fokus na poslovnu vrijednost.

Agilna organizacija, ne samo jedan tim

Međutim, agilnost na timskom nivou nije dovoljna. S radikalno skraćenim tržišnim ciklusima, za opstanak je, više nego ikad, važnija organizacijska agilnost. Iskustvo koje u CROZu imamo u radu s klijentima iz različitih industrija pokazuje da je za postizanje pune organizacijske agilnosti važno obuhvatiti i kulturu organizacije, jer jedino tako promjena postaje održiva. Imali smo priliku raditi s različitim timovima i organizacijama – od softverskih preko marketinških do HR timova. I zaključak je uvijek isti – organizacija će imati vidljivu korist od primjene agilnih principa samo ako ih dosljedno primjenjuje na svim razinama i u svim domenama svog funkcioniranja.

Organizacijska agilnost bila je glavna tema događaja koji smo prošli tjedan organizirali u CROZ-ovom novouređenom prostoru. Točnije ORGANIC Agility – novi, unaprijeđeni pristup promišljanju agilnosti na razini organizacije.

ORGANIC Agility je, kao okvir, nastao u radionici naših prijatelja i partnera iz tvrtke agile42 kao rezultat niza godina iskustva u radu s preko 350 klijenata koji su prolazili kroz tranzicije vezane uz uvođenje agilnih principa. Razloge za uvođenje i osnovne postavke okvira Organic Agility predstavio je Andrea Tomasini, osnivač agile42.

agile42

U središtu ovog pristupa je potreba za postizanjem što veće razine elastičnosti (resilience) organizacije. Za pomak prema traženoj razini elastičnosti organizacija za početak mora biti svjesna svojeg trenutnog stanja – posebno je važno da organizacija razumije vlastitu kulturu i načine kako se donose odluke. Koncept Organic Agility ovdje nam pomaže kroz alat Organizational Scan, ili, kraće – OrgScan™, kojeg je na predstavljanju prikazao Nino Zeljko, jedan od iskusnijih članova CROZovog coaching tima.

agile42/CROZ

Kontinuiranim prikupljanjem anonimnih dojmova djelatnika, OrgScan na atraktivan i iznimno informativan način prikazuje osnovne elemente organizacijske kulture – primjerice, stilove vođenja (leadership) koji se koriste u organizaciji, dominantne emocije zaposlenika prema određenim odlukama (i načinima na koje su donesene) te vrijednosti koje članovi organizacije smatraju najvažnijima.

Jednom kada organizacija razumije svoje trenutno stanje, može kroz niz paralelnih eksperimenata u sigurnom (safe-to-fail) okruženju krenuti na put prema novoj ciljanoj razini elastičnosti.

O iskustvima kroz koja su na takvim putovanjima prolazili (i prolaze) sa svojim klijentima govorili su Andrea Tomasini te CROZovi coachevi Davor Čengija i Nino Zeljko. Prikazali su zanimljive stvarne slučajeve korištenja alata OrgScan, te su sudionici panela komentirali odluke, eksperimente i akcije koje su pojedini klijenti donosili i poduzimali u sklopu svojih tranzicija. Publika je najviše pitanja imala o ulozi menadžmenta u organizacijskoj tranziciji, očekivanom trajanju tranzicije te vrstama odluka koje se mogu pratiti korištenjem OrgScan alata.

U agileu nema “one size fits all” modela

Pitanja su potvrdila ono što smo i sami prepoznali kroz brojne suradnje s klijentima – organizacijska agilnost je puno više od mehaničke primjene Scruma ili bilo koje druge agilne metode. Agilnost se ne može proglasiti ili instalirati.

Nemoguće je napraviti zdravu i uspješnu „agilnu tranziciju“ tako da uzmete, primjerice, čuveni Spotify Model i od sljedećeg ponedjeljka ga proglasite novim modelom organizacije u tvrtci. Spotify Model je slika načina na koji je Spotify funkcionirao u jednom određenom trenutku u vremenu. Do tog modela je Spotify došao kroz niz pokušaja i prilagodbi. I danas vrlo vjerojatno ne izgleda tako.

Organizacijska tranzicija je kompleksan poduhvat, koji neizbježno uključuje razumijevanje tržišne pozicije, razumijevanje kulture organizacije, promjenu modela vođenja, agilni pristup poslovnoj strategiji te validiranje promjena kroz eksperimente. Organic Agility pristup dostupan je hrvatskom tržištu kroz CROZ-ovo partnerstvo s tvrtkom agile42. Naši coachevi na svojim angažmanima kod klijenata primjenjuju principe iz Organic Agility okvira, a za 2020. godinu u CROZovom edukacijskom centru planiramo organizirati osnovne i napredne radionica koje će biti dostupne širem tržištu.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.