Agilnost se ne može proglasiti, cijela tvrtka mora naučiti postati agilna!

Agilnost se ne može proglasiti, cijela tvrtka mora naučiti postati agilna!

Tvrtke koje se ne prilagode novim trendovima danas vrlo teško mogu biti konkurentne, a za to im je potrebna transformacija - ne samo poslovnih procesa, već i kulture.

Tržišni ciklusi danas su radikalno skraćeni – tvrtke su nekada imale 5-10 godina vremena prilagoditi se novim trendovima i promjenama. Danas govorimo o mjesecima. I o nestajanju s tržišta onih koji nisu u stanju prilagoditi se tako kratkim tržišnim ciklusima.

Tim izazovima tvrtke pokušavaju doskočiti primjenom nekih od agilnih metoda poslovanja. Scrum, Kanban i šarene post-IT naljepnice nalaze se na zidovima i pločama malih tvrtki i startupa, ali i velikih sustava poput banaka i telekoma. I to je dobro, jer agilne metode u prvi plan stavljaju timsku autonomiju u odlučivanju, učinkovitost i fokus na poslovnu vrijednost.

Agilna organizacija, ne samo jedan tim

Međutim, agilnost na timskom nivou nije dovoljna. S radikalno skraćenim tržišnim ciklusima, za opstanak je, više nego ikad, važnija organizacijska agilnost. Iskustvo koje u CROZu imamo u radu s klijentima iz različitih industrija pokazuje da je za postizanje pune organizacijske agilnosti važno obuhvatiti i kulturu organizacije, jer jedino tako promjena postaje održiva. Imali smo priliku raditi s različitim timovima i organizacijama – od softverskih preko marketinških do HR timova. I zaključak je uvijek isti – organizacija će imati vidljivu korist od primjene agilnih principa samo ako ih dosljedno primjenjuje na svim razinama i u svim domenama svog funkcioniranja.

Organizacijska agilnost bila je glavna tema događaja koji smo prošli tjedan organizirali u CROZ-ovom novouređenom prostoru. Točnije ORGANIC Agility – novi, unaprijeđeni pristup promišljanju agilnosti na razini organizacije.

ORGANIC Agility je, kao okvir, nastao u radionici naših prijatelja i partnera iz tvrtke agile42 kao rezultat niza godina iskustva u radu s preko 350 klijenata koji su prolazili kroz tranzicije vezane uz uvođenje agilnih principa. Razloge za uvođenje i osnovne postavke okvira Organic Agility predstavio je Andrea Tomasini, osnivač agile42.

agile42

U središtu ovog pristupa je potreba za postizanjem što veće razine elastičnosti (resilience) organizacije. Za pomak prema traženoj razini elastičnosti organizacija za početak mora biti svjesna svojeg trenutnog stanja – posebno je važno da organizacija razumije vlastitu kulturu i načine kako se donose odluke. Koncept Organic Agility ovdje nam pomaže kroz alat Organizational Scan, ili, kraće – OrgScan™, kojeg je na predstavljanju prikazao Nino Zeljko, jedan od iskusnijih članova CROZovog coaching tima.

agile42/CROZ

Kontinuiranim prikupljanjem anonimnih dojmova djelatnika, OrgScan na atraktivan i iznimno informativan način prikazuje osnovne elemente organizacijske kulture – primjerice, stilove vođenja (leadership) koji se koriste u organizaciji, dominantne emocije zaposlenika prema određenim odlukama (i načinima na koje su donesene) te vrijednosti koje članovi organizacije smatraju najvažnijima.

Jednom kada organizacija razumije svoje trenutno stanje, može kroz niz paralelnih eksperimenata u sigurnom (safe-to-fail) okruženju krenuti na put prema novoj ciljanoj razini elastičnosti.

O iskustvima kroz koja su na takvim putovanjima prolazili (i prolaze) sa svojim klijentima govorili su Andrea Tomasini te CROZovi coachevi Davor Čengija i Nino Zeljko. Prikazali su zanimljive stvarne slučajeve korištenja alata OrgScan, te su sudionici panela komentirali odluke, eksperimente i akcije koje su pojedini klijenti donosili i poduzimali u sklopu svojih tranzicija. Publika je najviše pitanja imala o ulozi menadžmenta u organizacijskoj tranziciji, očekivanom trajanju tranzicije te vrstama odluka koje se mogu pratiti korištenjem OrgScan alata.

U agileu nema “one size fits all” modela

Pitanja su potvrdila ono što smo i sami prepoznali kroz brojne suradnje s klijentima – organizacijska agilnost je puno više od mehaničke primjene Scruma ili bilo koje druge agilne metode. Agilnost se ne može proglasiti ili instalirati.

Nemoguće je napraviti zdravu i uspješnu „agilnu tranziciju“ tako da uzmete, primjerice, čuveni Spotify Model i od sljedećeg ponedjeljka ga proglasite novim modelom organizacije u tvrtci. Spotify Model je slika načina na koji je Spotify funkcionirao u jednom određenom trenutku u vremenu. Do tog modela je Spotify došao kroz niz pokušaja i prilagodbi. I danas vrlo vjerojatno ne izgleda tako.

Organizacijska tranzicija je kompleksan poduhvat, koji neizbježno uključuje razumijevanje tržišne pozicije, razumijevanje kulture organizacije, promjenu modela vođenja, agilni pristup poslovnoj strategiji te validiranje promjena kroz eksperimente. Organic Agility pristup dostupan je hrvatskom tržištu kroz CROZ-ovo partnerstvo s tvrtkom agile42. Naši coachevi na svojim angažmanima kod klijenata primjenjuju principe iz Organic Agility okvira, a za 2020. godinu u CROZovom edukacijskom centru planiramo organizirati osnovne i napredne radionica koje će biti dostupne širem tržištu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Fil Rouge Capital u doba krize nudi investicije do 10.000 eura

Razvijate li softverska ili hardverska rješenja, a projekt vam je u inkubacijskoj fazi, Fil Rouge Capital nudi investicije do 10 tisuća eura.

Startupi i poslovanje

Bolt pokreće dostavu u 6 gradova Hrvatske; idealnu za isporuku malih paketa unutar jednog sata

Sve je manje putnika u automobilima Bolt vozača, no od danas nadomjestak prometu učinit će dokumenti, namirnice i druge potrepštine koje korisnici požele poslati svojima najbližima ili kolegama s posla.

Internet marketing

Kako su OPG-ovci postali najtraženiji ljudi (i zašto je nužno njihovo digitalno opismenjavanje)

U jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) zatvorene su i tržnice. Uz zabranu kretanja van mjesta prebivališta, ova mjera navela je brojne OPG-ovce koji su svoje proizvode do jučer nudili na placu da posegnu za nekim drugim kanalima jer voće i povrće bez hladnjače ne može dugo stajati, a plastenici su puni zahvaljujući blagoj zimi i proljetnom suncu koje se pojavilo u par navrata.

Kultura 2.0

Bruketa&Žinić&Grey i Brigada kao odgovor na krizu pokreću proizvodnju toaletnog papira

Krizna vremena zahtijevaju krizne mjere, a koronavirus nikoga nije ostavio ravnodušnim. Absolut Vodka okrenula se sanitetskom alkoholu, Airbus i Jaguar proizvodnji respiratora, a hrvatske kreativne agencije Bruketa&Žinić&Grey i Brigada - toaletnom papiru!

Kultura 2.0

MUP licencirao tehnologiju Pokemon GO-a za praćenje kršitelja samoizolacije!

U doba krize uzrokovane virusom COVID-19, mnoge institucije okreću se nekonvencionalnim rješenjima za suzbijanje širenja pandemije.

Kultura 2.0

Zbog prisilne digitalizacije gospodarstva i društva u izolaciji, Hrvatska prvi put prvak DESI indeksa!

Europska komisija ove godine odlučila je nešto ranije objaviti Indeks gospodarske i društvene digitalizacije (DESI) za 2020. godinu ne bi li oraspoložila građane Europske unije u ovim tmurnim danima - naime, indeksi država članica EU otišli su značajno u vis, a Hrvatska među njima prednjači!