Bliže se Advanced Technology Days: Upoznajte dio predavača

Bliže se Advanced Technology Days: Upoznajte dio predavača

12. po redu konferencija Advanced Technology Days donosi novosti iz cloud svijeta, tehnoloških rješenja u digitalnoj transformaciji i sigurnosti informacijskih sustava, a o tim će temama, između ostalih, govoriti Andy Wigley i Bartlomiej Zass, ali i domaći stručnjaci Niko Dukić, Romeo Mlinar i Domagoj Pavlešić.

Ovogodišnja Advanced Technology Days konferencija, u organizaciji Microsoft Hrvatska, održat će se 16. i 17. studenog u zagrebačkom Hypo centru.
Ovogodišnja Advanced Technology Days konferencija, u organizaciji Microsoft Hrvatska, održat će se 16. i 17. studenog u zagrebačkom Hypo centru.

Na 12. konferenciji Advanced Technology Days, koja se idućeg mjeseca održava u Zagrebu, okupit će se stručnjaci iz cloud tehnologija te sigurnosti podataka u oblaku. Neki od predavača već su potvrdili svoj dolazak, a među njima su i stručnjaci iz inozemstva Andy Wigley i Bartlomiej Zass.

Wigley radi kao Senior Developer Evangelist u Mirosoftu i na konferenciji će predstaviti novosti iz Windows 10 Anniversary Edition te govoriti o tome kako razvijati univerzalne Windows aplikacije za različite uređaje uz pomoć novih mogućnosti. Također, od njega ćete moći naučiti o novoj generaciji aplikacija koja omogućava korištenje prirodnog jezika u govoru i pismu te kako ih povezati sa Skypeom, Facebook Messengerom, Slackom ili digitalnim osobnim pomoćnikom poput Cortane.

Zass – Azure Global Black Belt Technical Solution Professional u Microsoftu – će održati predavanje na temu kreiranja modernih web aplikacija temeljenih na Azure PaaS platform s naglaskom na App Services. Osim toga, sudionici će moći naučiti kako najbolje iskoristiti mogućnosti Web API-ja uz pomoć servisa API Apps, API Management i Azure Logic Apps. Danas organizacije svih veličina koriste spomenute funkcionalnosti za upravljanje podacima i uslugama, stoga će Zass objasniti kako su otvaranjem novih kanala za nove kupce određene organizacije povećale produktivnost.

Cloud usluge i servisi kao gorući izazov

Microsoft Hrvatska, organizator konferencije, vidi Advanced Technology Days kao priliku da pomogne svojim partnerima I korisnicima u implementaciji rješenja baziranih na Azureu i Office 365, reko je Filip Glavota, direktor sadržaja.

Cloud usluge i servisi nameću se kao jedino rješenje gorućih izazova koje pred nas stavlja svakodnevno poslovanje te su baš zato one fokus ovogodišnjeg izdanja Konferencije.

Publici će se obratiti i domaći stručnjaci poput Nike Dukića iz Microsofta i Romea Mlinara iz Ekobita. Dukić će obraditi temu Hybrid cloud storages – tehnološkom rješenju sve većeg nedostatka kapaciteta za pohranu podataka koji povezuje podatkovni centar tvrtke s javnim oblakom, a pritom unosi minimalne promjene u postojećoj IT infrastrukturi. S druge strane, Mlinar – MVP i voditelj IT odjela u Ekobitu – će uputiti tvrtke u pravilnu integraciju Hyper-V-a s ciljem povećanja performanse i ostvarivanja zadovoljavajuće brzine, dok će savjete za brži i lakši razvoj aplikacije pomoću Visual Studija publici podijeliti Domagoj Pavlešić, MVP iz dizzy.hr.

12. Advanced Technology Days održat će se 16. i 17. studenog u zagrebačkom Hypo centru. Kompletan program konferencije trebao bi biti uskoro poznat, a prijave su već u tijeku.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!

Tehnologija

Hrvatska kripto poštanska marka rasprodana je u nekoliko sati, ali što je to uopće

Uz pomoć Belme Gutlić iz tvrtke NodeFactory i Tina Galetovića iz tvrtke BitX te filatelista Emila Drkušića otkrivamo u čemu je stvar kod blockchain marke Hrvatske Pošte.

Startupi i poslovanje

Kakav dan: Nanobit se prodaje švedskom Stillfrontu za 148 milijuna dolara; spekulira se da Rimac Automobili preuzimaju Bugatti

Kad pratite tehnološki sektor, rijetko se kad dogodi da se dvije izvanredne vijesti dogode u istom danu. Danas je ipak takav dan.

Tehnologija

Facebook želi da gledate svijet kroz njegove uređaje, no želite li zbilja pametne – Ray Banke?

U pomalo iznenađujućem predstavljanju jučer, Facebookov Mark Zuckerberg najavio je dva nova proizvoda: Oculus Quest 2 i pametne naočale, a za Netokraciju ih komentira Darian Škarica, osnivač tvrtke Delta Reality.

Sponzorirano

5 najzanimljivih komentara hrvatskih stručnjaka o stanju Europske Unije!

Hrvatski stručnjaci na panel raspravi Digital Brunch jučer su komentirali stanje Europske unije: kako EU može dodatno pomoći poduzetnicima i demokratskim procesima te što može učiniti da ojača protok ljudi, dobara i kapitala, samo su neke od stavki kojih su se dotakli.

Tehnologija

Apple jučer nije najavio novi mobitel, ali njegovi proizvodi barem više nisu skupi kao prije

Novi rujan, novi Apple događaj. Ovoga puta, možda bez mobitela, ali i dalje zanimljiv.