Advanced Technology Days 11 postavlja nove rekorde

Advanced Technology Days 11 s rekordnim brojem predavanja i sudionika, dolazi i Peter Myers

Sredinom studenog u Zagrebu će se održati 11. izdanje konferencije Advanced Technology Days, koja će u organizaciji Microsofta Hrvatska okupiti do sada najveći broj sudionika i imati najviše predavanja. Među predavačima koji će 18. i 19. studenog izlagati u kinu Cinestar u Arena Centru bit će i Peter Myers, stručnjak u radu s Microsoftovim bazama podataka i razvojnim alatima, koji će otkriti tajne nove generacije PowerBI alata za pomoć developerima.

Advanced Technology Days 11

Microsoft Hrvatska priprema se za Advanced Technology Days 11, koji će, kako pokazuju dosadašnje prijave, biti veći i brojniji nego dosadašnjih 10 izdanja konferencije. Novo okupljanje dogodit će se 18. i 19. studenog u kinu Cinestar u zagrebačkom Arena Centru, a osim rekordnog broja posjetitelja, najavljeno je i više predavača nego na dosadašnjim izdanjima konferencije, s više od 50 izlaganja stručnjaka iz Hrvatske i regije, ali i iz ostatka svijeta.

Ovogodišnje izdanje Advanced Technology Daysa posebno će se pozabaviti Microsoftovim novostima, s naglaskom na Windows 10, koji je došao do korisnika ranije ove godine. Pored toga, bit će govora i o platformi Universal Apps, koja služi izradi aplikacija za sve uređaje na kojima je Windows operativni sustav, a teme će biti i novo izdanje razvojnog sustava Visual Studio i novi Windows Server 2016, System Center 2016, SQL Server 2016 i SharePoint. Predstavit će se i nove mogućnosti koje pružaju Office i Azure.

Pomoć za developere i tehnologije u oblaku

Osobitu pozornost na 11. izdanju Advanced Technology Daysa moglo bi privući predavanje Petera Myersa, koji se od 1997. godine bavi Microsoftovim bazama podataka i služi se njegovim razvojnim alatima. Myers će u Zagrebu predavanjem “Power BI za razvojne inženjere” približiti kako nova generacija Power BI alata može developerima omogućiti konfiguraciju scenarija u stvarnom vremenu.

Ovogodišnja konferencija imat će i okrugli stol “U oblacima smo – što se promijenilo”, na kojemu će IT stručnjaci otkriti kako su tehnologije u oblaku utjecale na svakodnevni život i posao organizacija u kojima rade.

Prijava za sudjelovanje na konferenciji može se obaviti do 17. studenog u podne putem e-mail adrese prijave@mpg.hr.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?