Adidas stigao na Instagram - u hrvatskoj inačici

Adidas stigao na Instagram – u hrvatskoj inačici

Moda i Instagram vole se javno, to nije novost, stoga i ne čudi što sve više odjevnih brendova odabire upravo ovaj kanal za promociju svojih proizvoda. Taman u vrijeme dolaska novih/starih tenisica Superstar Supercolor na tržište, koje promovira popularni Pharrell Williams, stigao je adidas na Instagram, i to u hrvatskoj inačici.

Slika: adidas Hrvatska Instagram
Slika: adidas Hrvatska Instagram

O sretnom “braku” Instagrama i mode pisali smo više puta, a i razna su istraživanja pokazala kako upravo ova društvena mreža najviše pogoduje prodaji i promociji onih brendova koji imaju što pokazati. A ni aktivnost korisnika na Instagramu ne smije se zanemariti – prije nekoliko mjeseci ova je mreža prešla broj mjesečno aktivnih korisnika Twittera, a iako još uvijek oglasne mogućnosti nisu došle do Hrvatske, definitivno izgledaju obećavajuće za sve one koji svoju komunikaciju i sadržaj mogu prilagoditi ovoj mreži. A modno-sportski brendovi poput adidasa to svakako mogu.

Od lokalno prilagođenog sadržaja adidas je do sada bio u Hrvatskoj prisutan samo na Facebooku, na stranicama adidas Running i adidas Football, a sada već možete pronaći i nekoliko prvih postova na Instagram profilu adidas Hrvatska. Kako je ovaj brend orijentiran na dobre fotografije, ima zanimljive brend ambasadore, poput već spomenutog pjevača Pharrella Williamsa (a mogu se očekivati i oni domaći), lako je otkriti smjer u kojemu će se kretati strategija. Kako nam otkrivaju iz agencije 404, koja stoji iza komunikacije brenda, preklapanje ciljane skupine Instagrama i brenda svakako im omogućuje kvalitetan ulazak na novi kanal:

Adidas je izuzetno vizualno privlačan i urban brend. Cool je, motivira i inspirira korisnike i u skladu s time nudi svoju odjeću i obuću. Budući da se Instagram oslanja na fotografije i na njemu prevladava mlađa populacija, zasigurno će tamo “zasjati u punom sjaju” i biti prihvaćen te će ciljana skupina moći imati pregled dostupnog asortimana.

Iako nisu željeli otkriti prve brojčane ciljeve na novoj društvenoj mreži, radit će na prepoznatljivosti kod hrvatskih Instagramaša, pojačavanju vizualne komunikacije, lokalizaciji sadržaja uz pomoć ambasadora, ali i fotografijama odjeće i obuće u prepoznatljivoj hrvatskoj okolini te stvaranju interesa kod kupaca. Naravno, sve će to biti pojačano i nagradnim natječajima.

Pričajte prekrasnu priču na Instagramu

Kao netko tko se svrstava u ciljanu skupinu ovakvog brenda, a i kao osoba kojoj je Instagram među najomiljenijim društvenim mrežama, smatram da je za modne brendove iznimno važno da imaju dobro prisustvo na njoj. Prednosti su svakako kronološki stream, činjenica da postovi, barem za sada, i dalje mogu dosegnuti dobar dio pratitelja (za razliku od Facebooka), naglasak na vizualnom, a i činjenica da je uz alate koje je i sam Instagram predstavio (Hyperlapse, Layout) lakše no ikada kreirati prekrasan sadržaj.

No, ako pogledamo komunikaciju brendova, vidjet će se kako tu često nedostaje hrabrosti – previše se igra “na sigurno”, na postavljanje pukih slika proizvoda. Kako je rekao naš gostujući autor Marko Novaković na Netokraciji Srbija, “nemojte prodavati proizvode i usluge, uvijek prodajte koncept”, odnosno na ovoj mreži nije poanta u pukom prikazivanju proizvoda, nego pričanju priče. Pričanju zapanjujuće, vizualne priče. Nadam se da će brendovi poput adidasa to i učiniti – jer priča koje se mogu ispričati i s kojima se korisnici mogu poistovjetiti postoji bezbroj.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

Startupi i poslovanje

Paušalci, prikriveni rad opet nije dobro definiran u Općem poreznom zakonu, uključite se u e-Savjetovanje!

Prema trenutnom prijedlogu izmjena Općeg poreznog zakona, koji bi trebao stupiti na snagu 1. 1. 2020., i dalje nije dovoljno jasno definirana razlika između samostalnog i nesamostalnog rada, što bi se moglo obiti o glavu paušalnim obrtnicima i tvrtkama koje ih angažiraju.

Intervju

Tko to zna sa softverom, dobro zarađuje i utječe na velike sustave? IT Konzultant!

Kao što mnogi bježe od matematike i STEM-ovci nerijetko bježe od "mekih vještina", no upravo se u tom spoju kriju odlične karijerne opcije. Kako ispolirati te vještine učimo od FER-ovca, dugogodišnjeg konzultanta i danas direktora, mStartovog Emina Subašića.

Tehnologija

Programeri u prosjeku zarađuju 10.000 kuna, najbolje su plaćeni iOS developeri

Stigli su nam novi rezultati ankete Tomislava Grubišića o plaćama developera u Hrvatskoj za 2019. godinu, donosimo pregled najzanimljivijih podataka na osnovu tehnologija i godina iskustva.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.