Kako povećati digitalnu konkurentnost Hrvatske? Saznajte na Business WinDays17

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Krajem travnja čeka nas još jedno izdanje WinDays konferencije koja će se ove godine od 25. do 28. travnja 2017. održavati pored Poreča na otoku sv. Nikola. Poslovni dio konferencije održavat će se pod sloganom Iskoristimo potencijal, s fokusom na stvaranje pametnog gospodarstva i povećanje digitalne konkurentnosti.

windays_najava_resize

Lani je naglasak bio na pokretanje ideja te stvaranje uvjeta za brži gospodarski razvoj, a ove godine organizatori stavljaju fokus na – digitalnu transformaciju.

Iako nas od novog izdanja Microsoftove konferencije WinDays17 dijeli nešto više od dva mjeseca, već su poznate teme poslovnog dijela konferencije. Business WinDays17 održavat će se od 25. do 26. travnja 2017., s fokusom na stvaranje pametnog gospodarstva i povećanje digitalne konkurentnosti Hrvatske. Nakon što je lani glavna tema bila pokretanje ideja te stvaranje uvjeta za brži gospodarski razvoj i privlačenje talenata, organizatori ove godine žele pokazati kako ubrzane globalne promjene i digitalna transformacija utječu na sve organizacije i institucije u regiji.

Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsoft Hrvatska i Bosna i Hercegovina, ističe kako je cilj razgovarati o postignućima i lokalnim iskustvima te potaknuti buduće uspješne projekte.

Imat ćemo tematske blokove za razne tipove organizacija kako bismo pokazali poslovnom i javnom sektoru kako prevladati transformacijske izazove i pametno se specijalizirati za budućnost. Naš ultimativni cilj je utjecati na stvaranje poticajnog okruženja kako bi se što više tvrtki, ali i javni sektor transformiralo te postiglo razinu digitalne konkurentnosti.

Stoga će na Business WinDays17 biti prikazani uspješni lokalni primjeri transformacijskih projekata u realnom i javnom sektora u četiri područja – uključivanje korisnika u poslovne procese, transformacija proizvoda, optimizacija poslovanja i osnaživanje zaposlenika.

Nakon poslovnog dijela – Technology WinDays

Nakon poslovnog dijela konferencije, od 26. do 28. travnja slijedi Technology WinDays, na kojoj je već prije kao jedna od tema komunicirana sigurnost informacijskih sustava, prvenstveno radi kontinuiranih i sveprisutnih prijetnji u domenama cyber sigurnosti, ističu organizatori.

Centralno mjesto ovogodišnjih WinDaysa bit će Valamar Isabella Island Resort na otoku Sveti Nikola u neposrednoj blizini Poreča. Rane prijave za konferenciju traju do 26. veljače 2017., a više informacija o može se pronaći na službenim stranicama.