RSVP festival

ATTEND nagrade: Proglašeni najbolji regionalni događaji 2017. godine

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Event industrija u regiji još jednom može biti zahvalna na izvrsnom programu RSVP festivala koji je objedinio relevantne teme iz marketinga, prodaje i novih tehnologija. Nakon dva dana predavanja i panela, na dodjeli nagrada ATTEND, proglašeni su najbolji eventovi iz regije za 2017. godinu.

Dodjelom nagrada ATTEND za najbolje regionalne evente tijekom 2017. godine završilo je 3. izdanje RSVP festivala u Plaza Event Centru, koje je okupilo više od 300 event stručnjaka i ljudi povezanih s event industrijom.

Tijekom dva dana ukupno je održano 36 predavanja, radionica i panela, a sudjelovalo je 47 stranih i domaćih predavača. Osim standardnog programa, u Expo zoni su se našla najsuvremenija light, video i audio rješenja za event industriju.

Treća godina sreće za industriju

Program festivala bio je simbolično i konstruktivno podijeljen u tematske sadržaje. Prodajni smjer pod nazivom ‘How to sell Ice to Eskimos‘ obuhvatio je prodajno usmjerena predavanja i radionice od kojih vrijedi izdvojiti Caspara Masona, kreativnog strateškog direktora globalne brand experience agencije Jack Morton Worldwide koji je govorio o budućnosti organizacije evenata uz pomoć AI tehnologije.

Našlo se na repertoaru i specifičnih tema vezanih za industriju, poput predavanja Igora Pavlekovića, koje se fokusiralo na Europsku odredbu o zaštiti podataka (GDPR), njezinim najvažnijim značajkama te kako će odredba utjecati na upravljanje osobnim podacima u poslovanju.

U prodajnom segmentu bitno je istaknuti i razgovor Dragana Petrica, izvršnog urednika Buga, s Marinom Trošeljom iz STEMIja, koji su pričali o tome Kako rasturati na globalnim eventima. Marin je lani „pokorio“ CES, najveće događanje u sferi potrošačke elektronike, gdje se njihov Hexapod robot uspio izdvojiti među više od 200 tisuća gadgeta, stoga korisnih savjeta nije nedostajalo.

Marketinška predavanja i paneli objedinjeni su pod nazivom „We know you want it“, a tehnološke novosti s geslom „So last year“ bile su najviše fokusirane na korištenje cloud rješenja i aplikacija u organizaciji događaja, ali i o mogućnostima aktivacije publike kroz digitalnu stvarnost.

Najviše praktičnih primjera i priča o realizacijama te doživljajima i iskustvima event managera moglo se čuti unutar smjera „Be kind rewind“, no o tome nema smisla više reći nego – iduće godine RSVP ne propustite.

Najbolji od najboljih

Drugog festivalskog dana sudionici su imali niz prilika za upoznavanje, druženje i razmjenu iskustava jer su se predavanja održavala u neformalnoj atmosferi pa su izlaganja često prerastala u ugodne razgovore i rasprave.

Završnicu drugog dana obilježila je najviše dodjela nagrada ATTEND, a najbolja događanja u regiji odabrao je žiri kojeg su činili Snežana Subotić iz agencije Prototip (RS), Vartan Surmejan iz The Event Cooka (FYRM), Marko Bolković, direktor Festivala Visualia, lanjskog dobitnika ATTENDa za najbolji događaj godine, te jedan predstavnik udruge Događaj koja je i organizator RSVP festivala.

Nagradu za najbolji event 2017. osvojili su Real Grupa i agencija Hodogram za interaktivnu izložbu Nikola Tesla – Mind from the Future.

Nikola Tesla – Mind from the Future, interaktivna izložba koja se još uvijek može pogledati u Zagrebu u Meštrovićevom paviljonu, sve do 20. ožujka, nakon čega ide na svjetsku turneju – proglašenja je najboljim eventom u 2017. godini. Projekt je ujedno nagrađen i kao Najbolji kulturni event, a osmislili su ga i postavili Real Grupa i agencija Hodogram.

Najbolji B2B / B2C / Interni event je projekt Air Future  u organizaciji bosanskohercegovačke agencije Via Media. Air Future je osvojio i nagradu za najbolji neprofitan/društveno koristan event.

Najbolji event predstavljanja proizvoda ili usluge je Expedition to Mars srpske agencije M2Communications.

U kategoriji Najbolji kongres / konferencija / sajam žiri je odabrao 4th Distribution Forum – Bale u organizaciji agencije MPG.

Najbolji sportski event je Finalno izvlačenje za EHF EURO 2018 u organizaciji Komunikacijskog laboratorija.

Najbolji glazbeni event je ULTRA Europe Music Festival iza kojeg stoji regionalna agencija MPG.

Najbolji online event je Vip Adria Liga u organizaciji Vipneta i ESL-a.

Za one koji ne žele zakasniti iduće godine, prijave za ATTEND 2018 otvaraju se već 1. ožujka ove godine. Svi zainteresirani mogu prijaviti neograničen broj projekata održanih tijekom 2018. godine, zaključno do 31. prosinca.