Hrvatski Telekom

Hrvatski Telekom

1

O kompaniji

Uz usluge nepokretne telefonije (pristup i promet usluga nepokretne telefonije te dodatne usluge nepokretne mreže), Grupa također pruža internetske, IPTV i ICT usluge, usluge prijenosa podataka (najam vodova, Metro-Ethernet, IP/MPLS, ATM) te usluge pokretnih telefonskih mreža GSM, UMTS i LTE.

Strategija HT-a temelji se na kvaliteti usluga, zadovoljstvu korisnika i daljnjem razvoju širokopojasnog pristupa te usluga s dodanom vrijednošću vezanih uz širokopojasni pristup.

16

Misija

komunikacija, informacija i zabava – uvijek i svuda

Vizija

HT– lider koji pokreće online društvo i digitalno gospodarstvo u Hrvatskoj i regiji 

Društvena odgovornost

Hrvatski Telekom je kompanija koja potiče održivi razvoj, postavlja najbolju praksu u utvrđivanju standarda vrhunske komunikacije, omogućava integraciju u društvo informacija i znanja, te preuzima vodeću ulogu u prepoznavanju važnosti zaštite okoliša.

Vjerujemo da ugled kompanije ne ovisi isključivo o kvaliteti, cijeni ili posebnosti proizvoda i usluga, već i o odnosima kompanije prema korisnicima, dobavljačima i investitorima, zaposlenicima, prema okolišu i široj društvenoj zajednici u kojoj kompanija posluje, te da je pozitivna interakcija sa svim dionicima u osnovi tih odnosa.

Sve to čini okvir strategije društvene odgovornosti HT-a i temelje poslovnog uspjeha, a kroz poticanje svih segmenata, timski rad i predanost cijele kompanije društveno odgovornom poslovanju cilj nam je poticati drukčije ideje, pridonositi društvu i djelovati na unapređenju kvalitete života.

2 b2b

Život u Hrvatskom Telekomu

Kako izgleda život u HT-u: Inovativni, kreativni, entuzijastični i odgovorni ljudi svih generacija svojim radom i kompetencijama postižu  vrhunske rezultate u grani industrije koja  se stalno mijenja i napreduje. Oni su najvredniji potencijal Hrvatskog Telekoma.

Kao jedna od najvećih tvrtki u Hrvatskoj koja zapošljava stručnjake iz STEM područja (Science, Technology, Engineering, Mathematics) u svakom trenutku u središtu smo najnovijih svjetskih tehnoloških trendova i naši su stručnjaci neposredno uključeni u razvoj mreža i tehnologija budućnosti.

U sklopu inicijative da se privuče što veći broj mladih stručnjaka, utemeljen je HT STEM HUB program HT-a koji funkcionira kao inkubator za poticanje razvoja vještina u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici, odnosno STEM području.

3 -magenta

Kompanija smo koja svojim zaposlenicima omogućava neprestano profesionalno usavršavanje i zato veliku pozornost posvećujemo  podržavanju potreba i kompanije i zaposlenika za novim znanjima i vještinama. Stjecanje novih kompetencija, kompetitivno nagrađivanje rada i kvalitetne  timske suradnje na postizanju zajedničkih ciljeva realizacije ključnih poslovnih procesa, vidimo kao osnovu svoje liderske pozicije na tržištu.

Kroz interni razvojni program, pod nazivom „Top talenti“ kontinuirano radimo na razvoju talenata, prepoznajemo nove razvojne potencijale, osnažujemo i podupiremo razvoj vrhunskih stručnjaka kroz edukacije prilagođene poslovanju.

Putem otvorenih online edukacijskih programa MOOC (Massive Open Online Course), namijenjenih zaposlenicima iz čitave Deutsche Telekom grupe, zaposlenici imaju prilike učiti od najboljih stručnjaka i vodećih managera unutar DT grupe, ali i profesora iz renomiranih međunarodnih akademskih institucija te ujedno sudjelovati i na projektima digitalne transformacije

Kako zaposlenici HT-a surađuju s kolegama iz DT-a u cijelom svijetu, HT je odlično mjesto za razvoj međunarodne karijere.

Zahvaljujući HT-ovom tehnološkom liderstvu privlačimo i zadržavamo najtalentiranije ljude na tržištu rada i osiguravamo im vrhunske uvjete za rad i razvoj. Naš cilj je korporativna kultura koju obilježavaju zadovoljni zaposlenici i zadovoljni korisnici.

6 slatko je slatko

Najnovije u Hrvatskom Telekomu

Nedavno smo otvorili i Business Showroom-a, prvi prodajno-izložbeni prostor koji nudi jedinstvena ICT rješenja i usluga na ovome tržištu. Namijenjen prvenstveno poslovnim korisnicima, prostor će također koristiti i partneri te studenti prirodoslovnih fakulteta koji iz prve ruke mogu testirati najsuvremeniju ICT tehnologiju. Riječ je o rješenjima i uslugama poput Cloud nadzora vozila, fiskalnih blagajni i poslovnih aplikacija, malog i velikog hotel tv-a, Sigurne mreže, Office 365. Cjelokupnim sadržajem Business Showrooma upravlja se putem tablet uređaja spojenog na wifi, a u sklopu projekta u krugu SkyTowera izložena je i smart klupa sa solarnim punjenjem i pristupom internetu tvrtke Include i izumitelja Ivana Mrvoša, drvo Energije, električni romobil, bicikli praćeni GPS sustavom i prijenosna punionica.

Hrvatski Telekom svrstava se u sam vrh regionalnih i europskih tehnoloških lidera u promoviranju, predstavljanju i implementaciji Internet of Things/Smart City tehnoloških rješenja. Smart city označava ekosistem rješenja za gradove, koji polazi od ideje da se s pomoću najnaprednijih ICT rješenja moderniziraju postojeće javne usluge, poput parkinga, javne rasvjete, javnog prijevoza, sigurnosti, zbrinjavanja otpada, ali i razvijaju novi servisi poput sustava stanica za punjenje elektro vozila, kontrole kvalitete zraka, bežičnog pristupa internetu, analitike prometa i turizma, pametnog mjerenja, upravljanja ključnim indikatorima uspješnosti te certificiranja gradova prema određenim standardima (ISO i sl.). Tu su i rješenja poput pametne klupe, e-računa, električnih bicikli koja čine urbanu sredinu atraktivnijom. Ključni cilj je gradovima pružiti cjelovitu platformu za upravljanje, na način da lokalne uprave i građani dobiju najveću vrijednost za novac.

 

Popularno

Društvene mreže

Biste li plaćali za korištenje Facebooka i Instagrama? A YouTubea i X-a?

Nova epizoda Netokracijina podcasta kao da se nije odmaknula od Noći vještica jer strava se nastavlja - big tech ekipa uvodi pretplate na sve strane. No, dogodila se jedna stvar koja nam daje nadu... Elon Musk održao je prvi "all hands" sastanak!

Ekskluzivno

Daytona osigurala 2 milijuna dolara od investitora poput CEO-a Stack Overflowa i Damira Sabola

U najranijoj, pre-seed rundi financiranja, Daytona je osigurala investiciju od čak 2 milijuna dolara, primarno od poznatih američkih i hrvatskih (su)osnivača.

Netokracija Podcast

Ovo je email strategija kojom je Burazin privukao investitore poput direktora Stack Overflowa

U novoj epizodi ulazimo u detalje o: (vjerojatno) najvećoj pre-seed rundi u hrvatski startup; tome kako SAD namjerava kontrolirati AI sustave koji bi mogli napraviti atomsku bombu te zašto osnivača Netokracije Ivana Brezaka Brkana izbacuju iz zagrebačkih kavana?

Što ste propustili

Intervju

Kako esport industrija izgleda danas – iz perspektive partnera, sponzora, igrača i regulatora?

Ovoga prosinca u Zagrebu čeka nas prvo izdanje Beyond Esports konferencije koja se, kao što joj i ime kaže, bavi esport industrijom i svemu onome što ju pokreće.

Mobilne aplikacije

Vinare čeka EU regulativa, ali Kovačević i Drmač imaju rješenje: Craft Technology E-etikete!

Tko god je imao doticaja s EU regulativama zna da nisu jednostavne niti ih se smije shvatiti olako. Jedna takva stiže i u svijet vinara, a hrvatski Craft Technology mogao bi im tu biti od velike pomoći.

Novost

LAQO opet u potrazi za najodrživijim tech rješenjima koja će nagraditi s 18 tisuća eura

Nakon uspješnog prvog izdanja s više od 250 prijava, krenule su prijave za drugo izdanje LAQOthona, nagradnog natječaja idejnih tech rješenja na temu održivosti u organizaciji Croatijinog LAQO osiguranja, prvog 100 posto digitalnog osiguranja.

Analiza

Hoće li robotaksiji na ulice Zagreba i – kad?

I je li uopće realno očekivati da će se to dogoditi? U ovoj epizodi Netokracijinog podcasta pretresli smo tu vruću temu i to iz svih kutova - tehnološkog, operativnog, financijskog i komunikacijskog.

Tvrtke i poslovanje

10 godina Lean Startup Hrvatska: Ekosustav nekad i danas, što je plan za Smion?

Nakon 10 godina i na desetke radionica, edukacija i događaja Lean Startup Hrvatska postaje Smion te se nastavlja još više fokusirati na razvoj poduzetničkog i inovacijskog ekosustava. U velikom intervjuu, komentiramo desetljeće iza njih, kao i okolnosti na domaćoj sceni nekada i danas.

Analiza

Diskriminira li PlayStation Store Hrvate? Popusta nemamo, euro se tek uveo, a plaćali smo bonovima…

Domaće obožavatelje PlayStation konzole ova godina nije nimalo mazila. Štoviše cijelu godinu obilježio ih je osjećaj "zadnje rupe na svirali" jer sve do sredine studenog nisu mogli kupovati karticama. Zašto? PlayStation Store 11 mjeseci nije prešao na euro niti je dvojno iskazivao cijene...