Izložba ARCA 2016: Listopad u Zagrebu ponovno u znaku inovacija

Izložba ARCA 2016: Listopad u Zagrebu ponovno u znaku inovacija

Zagreb u listopadu tradicionalno postaje okupljalište inovatora zahvaljujući Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA. Pojedinci i istraživački timovi iz Europe i svijeta predstavit će od 20. do 22. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici domaće i svjetske trendove u stvaranju novih i inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija.

arca_2016

Sredina listopada rezervirana je 14. izdanje Međunarodne izložbe inovacija ARCA, a ovogodišnje izdanje bit će usmjereno na mlade inovatore i aktivnosti koje potiču njihovu kreativnost i inovativnost. Ove godine mjesto održavanja je Nacionalna i sveučilišna knjižnica, i to do 20. do 22. listopada.

Inovacije mladih posebno će se ocjenjivati uvažavajući kriterije primjerene njihovoj dobi, a za mlade je predviđen i zanimljiv popratni program uz Dan inovativnih ideja za studente i radionice za školarce. Također, ARCA će pokušati ponuditi odgovore i na pitanja gdje smo i kamo stremimo u razvoju inovativnog poduzetništva na forumu pod nazivom Inovacije – pokretač razvoja.

Netokracija medijski pokrovitelj

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva poduzetništva i obrta i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i u suradnji s Međunarodnom federacijom nacionalnih saveza inovatora (IFIA), Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom, a poseban partner izložbe je Kineska asocijacija inovatora CAI. Među medijskim pokroviteljima novog izdanja Međunarodne izložbe inovacije ARCA bit će i Netokracija.

Organizatori, Udruga inovatora Hrvatske poručuju da će ARCA 2016. biti festival inovacija i mjesto okupljanja pojedinaca svih uzrasta, ujedinjenih u zajedničkoj potrazi za novim idejama. Više informacija o izlagačima i programu može se pronaći na službenim stranicama.

Popularno

Društvene mreže

Biste li plaćali za korištenje Facebooka i Instagrama? A YouTubea i X-a?

Nova epizoda Netokracijina podcasta kao da se nije odmaknula od Noći vještica jer strava se nastavlja - big tech ekipa uvodi pretplate na sve strane. No, dogodila se jedna stvar koja nam daje nadu... Elon Musk održao je prvi "all hands" sastanak!

Ekskluzivno

Daytona osigurala 2 milijuna dolara od investitora poput CEO-a Stack Overflowa i Damira Sabola

U najranijoj, pre-seed rundi financiranja, Daytona je osigurala investiciju od čak 2 milijuna dolara, primarno od poznatih američkih i hrvatskih (su)osnivača.

Netokracija Podcast

Ovo je email strategija kojom je Burazin privukao investitore poput direktora Stack Overflowa

U novoj epizodi ulazimo u detalje o: (vjerojatno) najvećoj pre-seed rundi u hrvatski startup; tome kako SAD namjerava kontrolirati AI sustave koji bi mogli napraviti atomsku bombu te zašto osnivača Netokracije Ivana Brezaka Brkana izbacuju iz zagrebačkih kavana?

Što ste propustili

Intervju

Kako esport industrija izgleda danas – iz perspektive partnera, sponzora, igrača i regulatora?

Ovoga prosinca u Zagrebu čeka nas prvo izdanje Beyond Esports konferencije koja se, kao što joj i ime kaže, bavi esport industrijom i svemu onome što ju pokreće.

Mobilne aplikacije

Vinare čeka EU regulativa, ali Kovačević i Drmač imaju rješenje: Craft Technology E-etikete!

Tko god je imao doticaja s EU regulativama zna da nisu jednostavne niti ih se smije shvatiti olako. Jedna takva stiže i u svijet vinara, a hrvatski Craft Technology mogao bi im tu biti od velike pomoći.

Digitalni proizvodi

LAQO opet u potrazi za najodrživijim tech rješenjima koja će nagraditi s 18 tisuća eura

Nakon uspješnog prvog izdanja s više od 250 prijava, krenule su prijave za drugo izdanje LAQOthona, nagradnog natječaja idejnih tech rješenja na temu održivosti u organizaciji Croatijinog LAQO osiguranja, prvog 100 posto digitalnog osiguranja.

Analiza

Hoće li robotaksiji na ulice Zagreba i – kad?

I je li uopće realno očekivati da će se to dogoditi? U ovoj epizodi Netokracijinog podcasta pretresli smo tu vruću temu i to iz svih kutova - tehnološkog, operativnog, financijskog i komunikacijskog.

Tvrtke i poslovanje

10 godina Lean Startup Hrvatska: Ekosustav nekad i danas, što je plan za Smion?

Nakon 10 godina i na desetke radionica, edukacija i događaja Lean Startup Hrvatska postaje Smion te se nastavlja još više fokusirati na razvoj poduzetničkog i inovacijskog ekosustava. U velikom intervjuu, komentiramo desetljeće iza njih, kao i okolnosti na domaćoj sceni nekada i danas.

Analiza

Diskriminira li PlayStation Store Hrvate? Popusta nemamo, euro se tek uveo, a plaćali smo bonovima…

Domaće obožavatelje PlayStation konzole ova godina nije nimalo mazila. Štoviše cijelu godinu obilježio ih je osjećaj "zadnje rupe na svirali" jer sve do sredine studenog nisu mogli kupovati karticama. Zašto? PlayStation Store 11 mjeseci nije prešao na euro niti je dvojno iskazivao cijene...