Izložba ARCA 2016: Listopad u Zagrebu ponovno u znaku inovacija

Izložba ARCA 2016: Listopad u Zagrebu ponovno u znaku inovacija

Zagreb u listopadu tradicionalno postaje okupljalište inovatora zahvaljujući Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA. Pojedinci i istraživački timovi iz Europe i svijeta predstavit će od 20. do 22. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici domaće i svjetske trendove u stvaranju novih i inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija.

arca_2016

Sredina listopada rezervirana je 14. izdanje Međunarodne izložbe inovacija ARCA, a ovogodišnje izdanje bit će usmjereno na mlade inovatore i aktivnosti koje potiču njihovu kreativnost i inovativnost. Ove godine mjesto održavanja je Nacionalna i sveučilišna knjižnica, i to do 20. do 22. listopada.

Inovacije mladih posebno će se ocjenjivati uvažavajući kriterije primjerene njihovoj dobi, a za mlade je predviđen i zanimljiv popratni program uz Dan inovativnih ideja za studente i radionice za školarce. Također, ARCA će pokušati ponuditi odgovore i na pitanja gdje smo i kamo stremimo u razvoju inovativnog poduzetništva na forumu pod nazivom Inovacije – pokretač razvoja.

Netokracija medijski pokrovitelj

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva poduzetništva i obrta i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i u suradnji s Međunarodnom federacijom nacionalnih saveza inovatora (IFIA), Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom, a poseban partner izložbe je Kineska asocijacija inovatora CAI. Među medijskim pokroviteljima novog izdanja Međunarodne izložbe inovacije ARCA bit će i Netokracija.

Organizatori, Udruga inovatora Hrvatske poručuju da će ARCA 2016. biti festival inovacija i mjesto okupljanja pojedinaca svih uzrasta, ujedinjenih u zajedničkoj potrazi za novim idejama. Više informacija o izlagačima i programu može se pronaći na službenim stranicama.

Popularno

Analiza

Kad im USB-om procure podaci milijun građana – javne institucije mogu proći bez sankcija?!

Sa stručnjacima raspravljamo o nedavnom curenju podataka vlasnika svih registriranih vozila u Hrvatskoj i zašto je ono problematično na više razina. Može li ovaj slučaj biti poruka javnim institucijama za ubuduće?

Obrazovanje

Maturanti, pazite koje AI alate koristite za pripremu mature, nisu svi pouzdani…

Jeste primijetili kako je sve više raznih AI alata koji obećavaju uspjeh u školi i pomoć na maturi? Iako imamo pozitivne primjere, nisu svi od povjerenja.

Novost

Ars Futurin Along, alat za ljudske resurse, postaje PontaHR

Ars Futurin alat za ljudske resurse dobio je novo ime kojim će sad bezbrižnije osvajati nova tržišta. Zašto su se odlučili na promjenu - i zašto baš PontaHR?

Što ste propustili

Veliki intervjui

Kreće Priša! Tjedni izazov za djecu i mlade koji stvara pozitivne navike

Priša je prilika za djecu i mlade da prije početka ljetne zabave i zaslužene lijenosti, naprave nešto pozitivno za svoje navike!

Veliki intervjui

Kad će zaživjeti “hrvatski gaming san”? Ovo su faze 60 milijuna vrijednog projekta u Novskoj

Fakultet, studentski dom, fotonaponska elektrana i sva potrebna infrastruktura uskoro dolaze u Novsku - Centar za gaming industriju bit će prvi takvog tipa u Europi.

Veliki intervjui

“Kao Engineering Manager nisam izgubio dodir s inženjerstvom, naprotiv – naučio sam još više”

Kako izgleda posao Engineering Managera kad radiš za tvrtku koja nezaustavljivo raste saznali smo od Antonia Krističevića. Prošle je godine postao EM u Fonoi, tvrtki koja je prva na svijetu razvila cloud platformu za automatizaciju obračuna poreza na globalnoj razini.

Digitalni mediji

Uloženo je 280 milijuna eura u digitalno oglašavanje u Hrvatskoj u 2023. godini

Hrvatska udruga digitalnih izdavača (HUDI) objavila je rezultate najnovijeg istraživanja HUDI Digitalni AdEx za 2023. godinu.

Startupi

Kako vam HR i financije olakšavaju rast, otkriva Infobipov CBO

Infobipov Chief Business Officer Ivan Ostojić podijelio je iskustva iz procesa skaliranja hrvatskog jednoroga te što im je pomoglo da rast učine održivim.

Startupi

Stižu bolja vremena za SaaSove! Paddleov CMO savjetuje kako ih iskoristiti

Od Paddleovog Chief Marketing Officera na konferenciji SaaStanak 2024 saznali smo kako prebroditi ova neizvjesna vremena na tržištu.