Shift AI [Online]

Shift AI [Online]

Shift AI ipak odolijeva izolacijskim mjerama - izvrsni predavači iz Facebooka, IBM-a i Microsofta prenijet će svoja iskustva i znanja u virtualnom okruženju!

Mnoge tehnološke konferencije i sajmovi u prvoj polovici 2020. godine odgođeni su ili otkazani zbog prevencije širenja virusa COVID-19. No, to nije zadnja postaja za Shift AI konferenciju koja se trebala održati u Dublinu

Iako je AI konferencija prvotno odgođena zbog direktiva irske vlade s novim datumom vjerojatno na jesen, Ivan Burazin, osnivač Shift konferencija, najavio je da odgode ipak neće biti. U duhu remote rada koji nas je sve zahvatio, Shift AI će se održati 21. travnja – ali online!

Zašto virtualno, a ne odgoda?

Kako je sve više i više događaja iz prvog dijela godine odgođeno za jesen, Ivan ističe kako su očekivali da će kalendar za to razdoblje biti prekrcan. Osim toga, nije izvjesno ni da će tada moći realizirati što su planirali:

Stvarno ne znamo hoće li se pandemija do tada završiti, a kao zadnji razlog, presudilo je i to što imamo nevjerojatan sadržaj koji želimo podijeliti s našom publikom, a sada, s većim dijelom svijeta u izloaciji čini nam se bolje da to podijelimo s njima prije nego kasnije.

Što se mijenja na Shiftu?

Najbitnija odluka od svega je činjenica da se na online izdanje može prijaviti svatko – registracija je besplatna. Sam online event prenosit će se preko YouTubea, za ostale upute svakako ćete biti obaviješteni kad se prijavite.

A razloga da odvojite popodne 21. travnja za Shit AI itekako ima. Iz organizacije konferencije ističu kako je skoro cijela postava predavača potvrdila uključenje u online izdanje. Osim njih, imaju i nekoliko novih odličnih predavača.

Shift Money

Shift AI okupit će predstavnike nekih od najbitnijih tehnoloških tvrtki u svijetu strojnog učenja i umjetne inteligencije. Od Microsofta, IBM-a, Accenturea i Salesforcea do Twittera i Facebooka, uvidi njihovih stručnjaka posebno su vrijedni u situaciji kada su mnogi aspekti privatnog i poslovnog života prešli u virtualno okruženje. Q&A dijelovi predavanja također će se održati, tako da sudionici sigurno neće izgubiti priliku da porazgovaraju i upitaju predavače ono što ih zanima na temu.

U svakom slučaju, online iskustvo neće nimalo kaskati za onim offline. Za to su posebno zaslužni sponzori, koji su unatoč kriznom razdoblju, odlučili podržati organizatore do kraja, a i Netokracija ostaje ponosan medijski partner u Shift priči.

Ipak, ono što online teško može zamijeniti je face2face networking zbog kojeg su mnogima ove konferencije posebno bitne. Zato i Shift konferencije nakon svega ovoga sigurno nastavljaju u svojem izdanju “uživo”, ističe Ivan Burazin.