Ladies of AI Business

Ladies of AI Business

I ovaj Ladies, uz dobrodošle kolege, nastojat će motivirati žene u ICT industriji i dati im podršku za nove karijerne korake. Na AI izdanju pričat ćemo o tome kako i žene van sektora mogu usmjeriti karijeru prema novim tehnologijama, ali i učiti od stručnjakinja unutar AI područja.

Dok čekamo Siri, Alexu i Cortanu da vam na našu zamolbu osobno objasne o čemu ćemo sve razgovarati na Ladies of AI Business konferenciji, mi ćemo se pitati zašto su baš svi osobni asistenti žene, ali raspravljati i o tome je li AI samo ono što gledamo na filmovima i čitamo u sci-fi romanima, ili u njemu postoji ipak nešto korisnije za čovječanstvo.

Premda se na AI još uvijek gleda kao na nešto novo, činjenica je da datira još iz 1950-ih, a jednom kada dostigne svoj puni potencijal, promijenit će svijet na isti način kao što je to svojedobno učinila i struja. Hoće li to biti sutra, sljedeće godine ili tek za desetljeće, raspravit ćemo zajedno, 5. svibnja.

Ladies of AI kritički o umjetnoj inteligenciji

Kako bismo vas na što bolji način uveli u svijet umjetne inteligencije i strojnog učenja, ali i istodobno vam predstavili najnovije trendove, sastavili smo raznovrsni program:

  • prof. dr. sc. Ana Meštrović s riječkog Sveučilišta predstaviti će projekt InfoCOV gdje su pod njezinim vodstvom znanstvenici i stručnjaci metodama iz područja obrade prirodnoga jezika, dubokog učenja i analize društvenih mreža analizirali kako (dez)informacije o koronavirusu utječu na stav Hrvata;
  • Andrea Pirša Ilić, voditeljica Cognitive Computing odjela u A1 Hrvatska, otkrit će nam što je potrebno za izgradnju kvalitetnih AI proizvoda i njihovu primjenu u poslovanju velike kompanije;
  • Marijana Šarolić Robić u svom predavanju istražuje zanimljiv novi fenomen – zašto žene sve češće napuštaju STEAM – i kako na to možemo utjecati;
  • Katarina Mandarić s FER-a predstavit će nam rješenje kako naučiti stroj korisničkim preferencijama, postići njihovu svjesnost te kako predvidjeti što korisniku u datom trenutku odgovara;
  • Nevena Erak Camaj iz Erata i Valentina Zadrija iz Gideona prezentirat će nam koje se tehnologije koriste kad stroj učimo da razumije jezik i koji su izazovi specifični za hrvatski jezik kod NLP projekata.

Detaljni program možete pogledati na službenoj web stranici konferencije Ladies of AI Business, a sve aktualnosti popratiti na Facebook događaju.

Pridružite nam se uživo!

Zahvaljujući našim partnerima A1 Hrvatska, BIRD Incubatoru, Graziji, Skill Boxu, Jani, Crafter’s pivovari, Beer Squadu, Vinariji Kopjar te Nutricionizmu.hr pripremili smo vam mnoštvo odličnih iznenađenja koja će vam izmamiti osmijeh na lice!

Ako se želite družiti s nama uživo, svoju ulaznicu po simboličnoj cijeni od 50kn možete pronaći na službenoj stranici Ladies of AI Business.