Get in the Ring Split 2019

Get in the Ring Split 2019

Za mjesec dana održat će se natjecanje „Get in the Ring“ u Splitu. Tijekom trodnevnog programa, najperspektivniji startupi u Splitu i okolici borit će se za titulu najboljeg i novčane nagrade, a uz što će uspostaviti i vrijedne veze s investitorima i poslovnim liderima iz cijeloga svijeta.

Svake godine Zaklada Get in the Ring organizira globalno startup natjecanje na kojem pronalaze najperspektivnije startupove svijeta. Ako ste s domaćom IT scenom proveli već neko vrijeme, vjerojatno se sjećate Get in The Ring zagrebačkog izdanja, na kojemu je 2017. godine pobjedu odnio domaći Parklio. Dvije godine nakon Get in the Ring se vraća u Hrvatsku, ali ovaj put u Split!

Zahvaljujući suradnji Ekonomskog fakulteta u Splitu i Grada Splita sa partnerima, najbolji splitski startupi dobit će priliku boriti se na globalnoj pozornici Get in the Ring 2020. Osim toga, osiguran im je i nagradni fond od čak 250.000 kn. Prva tri mjesta odnose po 100, 70 i 50 tisuća kuna, a još tri mjesta dobivaju utješnu nagradu od 10 tisuća kuna.

Ovo globalno natjecanje u “pitchanju” prepoznatljivo je po okršajima u boksačkom ringu, a najbolji, osim novčanih nagrada, imaju priliku osvojiti put na međunarodno finale programa.

Zagrebačko izdanje globalnog natjecanja održalo se prije dvije godine, a pobjedu je odnio Parklio.

Žiri težak preko 100 milijuna eura

Ove godine natjecanje je održano u više od 80 zemalja. Kako ističu iz organizacije, Get in the Ring startupima pruža zabavan i globalni podij na kojem mogu uspostaviti veze za započinjanje, rast i povećanje poslovanja. Osim povezivanja s kolegama startuperima, osnivači imaju priliku povezati se i s rukovodiocima poduzetničkih ekosustava.

Natjecatelji će proći kroz iscrpan proces priprema i provjera, a o pobjednicima će odlučivati međunarodni žiri čiji članovi vode ili predstavljaju investicijske fondove s preko 100 milijuna eura spremnih za ulaganje u perspektivne startupe.

Članovi žirija:

 1. Ela Žižić, City of Split
 2. Krešimir Budiša, City of Split
 3. Tamás Békási, EIT Health
 4. Iva Rakočević, Dynax Invest
 5. Luka Sučić, AEternity Ventures
 6. Renata Brkić, Feelsgood Fund
 7. John Stamler, Techstars London
 8. Vanja Perić, Wealth Management Canada
 9. Vedran Blagus, South Central Ventures
 10. Ivana Čuljak, Invento Capital Partners
 11. Gergő Gulyás , cLab Ventures and Startup Campus London

Osim vještine komuniciranja na engleskom jeziku, osnivači startupa će morati pokazati koliko njihov startup zaista potencijalno vrijedi. To uključuje ozbiljnost problema i inovativnost rješenja, kompetencije tima, veličinu tržišta, održivost poslovnog modela i niz drugih značajki. Borba između dva startupa ima 5 tematskih rundi od 30 sekundi.

Prijave, odabir i trening za 20 najboljih splitskih startupa

Svi zainteresirani na natjecanje se mogu prijaviti putem web stranice događaja do 4. prosinca 2019. u 20h. Prijaviti se mogu svi mali poduzetnici (doo, jdoo i obrt) registrirani u Splitu ili spremni prebaciti sjedište u Split.

U prvom krugu bit će odabrano do 20 najboljih prijava koji će dobiti priliku sudjelovati u pripremama (10. i 11. prosinca) i drugom krugu (12. prosinca). Pripreme će održati iskusni trener Emanuele di Francesco iz GITR Zaklade i Dario Boras, direktor uspješnog startupa Parklio i pobjednik globalnog GITR natjecanja u Singapuru 2017 godine, o čijim smo savjetima za pitchanje već pisali i na Netokraciji.

U drugom krugu će se na osnovu razgovora 1-na-1 odabrati 6 finalista. U finalu, u Radisson Blu Split Hotelu, održat će se tri borbe u kojima će se međusobno suočiti po jedan finalist. Gubitnici svakog meča dobivaju utješnu nagradu, dok će pobjednici sudjelovati u dodatnom unakrsnom ispitivanju od strane žirija koji će na kraju odlučiti o osvajačima prva tri mjesta.