Facebook će vas tražiti dopuštenje prije objave fotki i statusa u kojima ste označeni. Napokon!
Nakon što ste aktivirali ovu opciju, svaki put kad vas netko označi, vi ćete morati odobriti želite li da se to pojavi na vašem newsfeedu kao i onom vaših prijatelja

Kako prenosi Allfacebook.com, stiže nova Facebook funkcionalnost, i to ona koju svi željno očekuju – kontroliranje objava fotki i statusa u kojima vas netko tagira, odnono označava. Drugim riječima, više nećete morati naknadno micati svoje ime s neprilične fotografije, nakon što su je svi vidjeli, niti slati prijeteće poruke prijateljima, već ćete jednostavno moći odbiti objavu takvog sadržaja. Naravno, ukoliko vas je osoba koja objavljuje sadržaj povezan s vama – tagirala.
Funkcionalnost bi uskoro trebala biti dostupna svima, a proces aktivacije isti je sljedeći:
- Odite na ‘account’ i ‘privacy settings’
- Pored ‘How tag work’ kliknite ‘edit settings’
- Unutar ‘how tag works’ pop-up prozora kliknite ‘edit’ pored ‘profile review’ opcije
- U sljedećem pop-up prozoru kliknite na ‘turn on profile review’
Nakon što ste aktivirali ovu opciju, svaki put kad vas netko označi, vi ćete morati odobriti želite li da se to pojavi na vašem newsfeedu kao i onom vaših prijatelja. Facebook, dakle, daje tehničku zamjenu za dobar odgoj i osjećaj za privatnost koji ponekad nedostaje nekim od vaših Facebook prijatelja.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na Netokraciji dopušteno je samo korisnicima koji ostave svoje ime i prezime te mail adresu i prihvate pravila ponašanja.
Pravila ponašanja
Na Netokraciji za vas stvaramo kvalitetan, autorski potpisan sadržaj i zaista se veselimo vašim kvalitetnim, kontruktivnim komentarima. Poštujmo stoga jedni druge prilikom komentiranja, kao i Zakon, držeći se sljedećih pravila ponašanja:
Kako koristimo podatke koje ostavljate? Bacite oko na našu izjavu o privatnosti.
Sve ostale komentare ćemo s guštom spaliti, jer ne zaslužuju svoje mjesto na internetu.
Komentari
Darko Kontin
09. 09. 2011. u 9:39 am
Super opcija ali krivo provedena IMO
Ono što će se sada dogoditi je da će dosta korisnika prestati tagirati fotografije da ne moraju čekati nečije odobrenje da se ista pokaže.
Kako se ne može uvijek sve pratiti zbog toga postoji mogućnost da mnogi niti neće biti svjesni svih fotografija sebe koje su negdje okolo kod prijatelja objavljene a ovako bi znali.
Ne znam zašto ne iskoriste onaj svoj face recognition engine koji moram priznati odlično radi. I na temelju njega šalje notifikacije korisnicima za fotografije prijatelja na kojima misle da se pojavljuješ 🙂 E to bi bio full control, sa tagom ili bez njega 😀
Damir Jug
09. 09. 2011. u 10:39 am
Paa imaš to: account/ privacy settings/ how tags work/ tag suggestions. I koliko znam, koristi engine koji spominješ 🙂
Damir Jug
09. 09. 2011. u 10:39 am
Paa imaš to: account/ privacy settings/ how tags work/ tag suggestions. I koliko znam, koristi engine koji spominješ 🙂
Senad
09. 09. 2011. u 10:14 am
Zar se mora cekati odobrenje da se pokaze fotografija, tj. zar ne moze prikazati se bez (neodobrenog) tag-a?
A ovo za face recognition engine je odlicna ideja.