Zaštita osobnih podataka 2019.

Zaštita osobnih podataka 2019.

Niz stručnih i javnih događanja pod zajedničkim nazivom Zaštita osobnih podataka održava se tijekom travnja i svibnja u Hrvatskoj. Cilj ovih događaja je podizanje svijesti, edukacija i razmjena iskustava u području zaštite prava na privatnost u digitalnom društvu, a u sklopu ZOP-a održat će se razna predavanja i edukacije.

Također, u sklopu ovog događaja Hrvatska će dobiti i prvi izbor za najboljeg službenika za zaštitu podataka. Naime, u skladu s GDPR-om redefinirana je pozicija službenika za zaštitu podataka i dana mu je aktivna uloga stručnjaka. Službenici za zaštitu osobnih podataka tako se imenuju na temelju kvalifikacija, a predstavljaju osobu koja je esencijalna za zaštitu osobnih podataka u organizaciji.

Za titulu najboljeg službenika ove vrste tako će se natjecati kandidati koji se mogu prijaviti samostalno ili biti nominirani od strane onih s kojima surađuju. Prijaviti se mogu samo osobe koje su službeno imenovane na funkciju službenika za zaštitu podataka pri Agenciji za zaštitu podataka. Potrebno je ispuniti prijavu dostupnu na službenim stranicama te istu dostaviti do 12. svibnja na adresu elektroničke pošte info@zop2019.eu uz naznaku “Nominacija za izbor DPO 2019.”.