Zagreb SLUSH'D

Zagreb SLUSH’D

Empower women founders je tema ovogodišnjeg Slusha u Zagrebu! Lokalna inačica eventa pod nazivom Slush’D, održat će se po prvi put u ovom dijelu Europe.

ZAGREB SLUSH’D donosi priče insprirativnih osnivačica, inevestitorica i ostalih članica ekosustava. Cilj je podići svijest o startupima koje vode žene, njihovim izazovima i prednostima u hrvatskom ekosustavu te osnažiti više žena da postanu poduzetnice.

Također, pripremaju se i popratni događaji koji se održavaju paralelno s glavnim programom. Organizatori žele povezati najperspektivnije hrvatske startupove s potencijalnim regionalnim i globalnim investitorima.

Jedan od ciljeva Slush’D evenata je i pomoć pri rješavanju konkretnih izazova u pojedinom ekosistemu i stoga je za glavnu temu ovogodišnjeg Zagreb Slush’D-a odabrana tema žena osnivačica odnosno Empower female founders. Iako ovaj izazov nije specifičan samo za Zagreb i Hrvatsku, iz Bornfighta smatraju da je jedna od ključnih tema za unaprijeđivanje startup ekosustava.

Brojna istraživanja već su pokazala da mješoviti timovi osnivača i timovi s osnivačicama često ostvaruju bolje poslovne rezultate u odnosu na timove koji imaju isključivo muške osnivače, no nažalost u Hrvatskoj su osnivačice još uvijek u znatno manjem postotku u odnosu na muške osnivače. Slična situacija je i kod ostalih sudionika startup ekosustava, poput investitora, među kojima su žene također slabije zastupljene.

Potvrđeni su idući govornici:

  • Renata Brkić, Managing partner u Feelsgood Capitalu
  • Ivana Šoljan, suosnivačica cowrking prostora HUB385
  • Dina Mehulić, Growth Marketing Strategist u Speedinvest Piratesu
  • Marijana Šarolić Robić, odvjetnica i mentorica startupima
  • Carla Ferreri, suosnivačica carpooling platforme za prijevoz paketa Gepek
  • Maja Jelisić Cooper, investitorica i poduzetnica

Glavni partneri događaja su Veleposlanstvo Finske, HBOR, SQ Capital, Neostar, Fortis Agency, Aircash i South Central Ventures.

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici događaja.