WordPress Meetup #4

WordPress Meetup #4

U uredima tvrtke Bornfight krajem ovog mjeseca održava se četvrti WordPress meetup, ujedno i prvi nakon ljetne pauze. Tema je, naravno, WordPress i njegove posebnosti te savjeti, a pristupit će mu se iz nekoliko različitih uglova, kao što smo naučili od WordPress Meetupa u Zagrebu.

Prvo predavanje dana održat će Vedrana Čolić, projektna menadžerica u Infinumu na temu upravljanja projektima na WordPressu unutar agencije. Vedrana će govoriti o specifičnostima koje WP projekti imaju u odnosu na neke druge tehnologije, pogotovo iz perspektive menadžmenta tih projekata. Govorit će se i o komunikaciji tima i klijenta te problemima s kojima se jedan PM susreće kada radi na WordPress projektima.

Predavanje nazvano Large scale project(s) with WP održat će Nino Mihovilić iz Bornfighta. U njemu će se analizirati terminologija toga što čini veliki projekt za ovu tvrtku, kao i kako Bornfight pristupa rješavanju zahtjeva na velikim projektima.

Predavanja će zaključiti Dario Jazbec Hrvatin iz OnTheGoSystems koji će govoriti o WordPress Block Editoru. Ovaj page builder koji je ugrađen u WordPress ima svoje prednosti i mane, a u predavanju će Dario govoriti upravo o specifičnostima koje ga čine zanimljivim. Na kraju svog predavanja Dario će govoriti i o nekim pluginovima koji ovom editoru mogu donijeti mnoge kvalitetne funkcionalnosti.

Kao i uvijek, ulaz na WordPress Meetup je besplatan, ali se morate prijaviti putem službenih stranica meetupa.