Web3 Tales

Web3 Tales

Web3 Tales konferencija u organizaciji udruge Alice in Blockchains je konferencija u Zagrebu koja će na jednom mjestu okupiti Web3 stručnjake iz cijelog svijeta, a održat će se u lipnju u Muzeju suvremene umjetnosti.

Na dvodnevnoj konferenciji u organizaciji udruge Alice in Blockchains razgovarat će se o budućnosti interneta te o potencijalu i praktičnim primjenama blockchain tehnologije, decentraliziranih financija, NFT-eva, Web3 gaminga i metaversea na našu privatnu i poslovnu svakodnevicu. Namijenjena je postojećim entuzijastima, ali i onima koji tek žele otkriti potencijal koji nudi ova brzorastuća tehnologija, a sudionici i posjetitelji će kroz predavanja, panele, radionice saznati na koji način Web3 već danas nalazi brojne primjene koje donose revoluciju u svakodnevno poslovanje.

Uz fokus na najnovije svjetske trendove iz industrije, ono što ovu konferenciju čini jedinstvenom je i činjenica da ju organizira 100% ženski volonterski tim članica udruge Alice in Blockchains, a cilj im je osigurati da vodeću riječ na konferenciji imaju žene.

Osim stručnog programa, u sklopu konferencije održat će se i brojna popratna događanja, od kojih je najznačajnija prva NFT izložba u kulturnoj instituciji u Hrvatskoj, s kojom će Zagreb stati uz bok velikim svjetskim gradovima i predvodnicima digitalne umjetnosti kao što su Pariz, New York i Berlin. Na izložbi naziva Techno healing-Finding Resilience and Well-Being in a Digital World, 10 umjetnica iz cijelog svijeta predstavit će radove koje istražuju teme feminizma u digitalnom dobu, a izložbu će zainteresirana javnost u Muzeju suvremene umjetnosti moći besplatno pogledati i 10 dana nakon konferencije.

Ograničeni broj early bird ulaznica za konferenciju Web3 Tales koja će se održati od 1. – 2. lipnja 2023. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu može se nabaviti na platformi Entrio, a više informacija doznajte na web stranici konferencije.