Web Summit 2019.

Web Summit 2019.

Web Summit, kojeg je Forbes prozvao najboljom tehnološkom konferencijom na svijetu, ove godine otvara svoja vrata od 4. do 7. studenog u Altice Areni u Lisabonu.

Na konferenciji se sastaju predvodnici tehnološkog, poslovnog i političkog svijeta koji svojim djelovanjem redefiniraju i oblikuju globalnu tehnološku industriju. Svake godine Web Summit svojim polaznicima pruža inovativna i kreativna izlaganja vrhunskih stručnjaka o aktualnim tehnološkim trendovima i inovacijama.

Ovogodišnje izdanje konferencije donosi još bogatiji program, a okupit će više od 70.000 posjetitelja, uključujući više od 1200 govornika, novinara, investitora, startupova i poslovnih stručnjaka iz preko 160 zemalja svijeta.

Mnogo zvučnih imena ove godine dolazi na Web Summit, od kojih je potrebno izdvojiti Margrethe Vestager, europsku povjerenicu za tržišno natjecanje, Tonyja Blaira, bivšeg premijera Ujedinjenog Kraljevstva i predsjednika Izvršnog odbora Instituta za globalne promjene, Katherine Maher, CEO Wikipedije, Jadena Smitha, sina Willa Smitha i osnivača tvrtke JUST Water, Wladimira Klitschkoa, bivšeg profesionalnog boksača i osnivača Klitschko Venturesa, Guoa Pinga, predsjednika Huaweija, Edwarda Snowdena, poznatog zviždača i predsjednika Zaklade za slobodu tiska te mnoga druga lica tehnološke industrije.

Uz raznolik program i izlaganja, Web Summit kontinuirano radi na poboljšanju održivosti kroz inicijative poput Women in tech i planet:tech jer prepoznaju da tehnološka industrija može pomoći u rješavanju nekih od najozbiljnijih globalnih problema.

Za sudjelovanje na konferenciji možete se prijaviti putem službenih stranica Web Summita. Dodatne informacije o konferenciji dostupne su i na društvenim mrežama: Facebooku i Instagramu.

Hanna Kunić