Voogle konferencija 2019.

Voogle konferencija 2019.

U četvrtak, 28. ožujka 2019. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se četvrta po redu Voogle konferencija. Konferencijom pod sloganom Catalyze Croatia, Tehnološki park Varaždin organizira poslovni događaj koji će ugostiti uspješne poslovne ljude iz poduzetničkog sustava Chicaga čime se nastavlja uspješna suradnja i dijeljenje iskustava između ova dva grada.

Sadržaj konferencije uključit će predavanja, natjecanje za najbolju poduzetničku ideju te poslovne sastanke namijenjene poduzetničkoj, startup i akademskoj zajednici. Kako bi cijelu priču približili publici, sve će komponente biti interaktivnog karaktera te će se i sami sudionici moći priključiti diskusijama uživo i putem društvenih mreža.

Za dobru atmosferu i nadahnute nastupe ove će se godine pobrinuti voditelj konferencije Pedja Bajović, poznati stand-up komičar koji je svoju karijeru započeo nastupom u glavnom gradu SAD-a u sklopu dvogodišnjeg programa studentske razmjene.

Ovogodišnji istaknuti govornici i predavanja

  • Trisha Degg iz Illinois Tech Association, organizacije koja okuplja najbrže rastuće tehnološke tvrtke u Chicagu, koja će pričati o važnosti okupljanja zajednice takvih kompanija i na konkretnim primjerima ilustrirati čime njihova međusobna suradnja može rezultirati.
  • Svoj kut gledanja na sličnu temu dat će Caitlin McAllister, direktorica inkubatora Catapult Chicago koji okuplja preko 100 tehnoloških kompanija. Caitlin će pričati o primjerima suradnje akademskog, javnog i privatnog sektora, ali i o ulozi fondova rizičnog kapitala u poticanju te suradnje.
  • Zanimljivo izlaganje imat će Roland Kulla, samouki umjetnik koji je u svom domu u Chicagu ugostio preko 300 ljudi iz preko 50 svjetskih zemalja u sklopu programa razmjene koje provode organizacije poput WorldChicaga. On će, kao umjetnik čiji su motivi mostovi, iznijeti svoju interpretaciju gradnje multikulturalnih međuljudskih „mostova“.
  • Kako premostiti jaz između čovjeka i robota te o budućnosti i poslovnim prilikama koju nam donosi razvoj robotike govorit će Balaji Rajagopalan, dekan Northern Illinois University u Chicagu.

Voogle akcelerator

U sklopu konferencije održat će se i natjecanje za najbolju poduzetničku ideju gdje će 10 odabranih finalista prezentirati svoju poduzetničku ideju pred stručnim odborom, a jedan od njih ponijet će laskavu titulu „Voogle startupa godine“. Pobjednik natjecanja ulazi u Voogle accelerator koji osigurava financijska sredstva od 10.000 eura, intenzivan mentorski program i pristup kanalima za internacionalizaciju poslovanja.

Više informacija o samom događaju, kao i prijave za na startup natjecanje možete naći na službenim stranicama konferencije. Ulaznice su besplatne.