Vienna UP '21

Vienna UP ’21

Grad Beč već niz godina održava poznati Vienna UP koji se kroz različita izdanja pretvorio u jedan od najvećih startup i inovacijskih festivala u regiji. Iako ih je kao i mnoge druge pandemija smela da ostvare sve programske planove prošle 2020., ove godine Vienna UP će se u potpunosti održati online.

Niz povezanih događaja unutar njega održat će se u periodu tijekom travnja i svibnja 2021. Cilj je kao i oduvijek, povezati ljude i razmijeniti iskustva među brzo-rastućom startup zajednicom i svih onih koji utječu na budućnost kroz nove oblike poslovanja i primjenu novih tehnologija.

S obzirom na internacionalni aspekt, svi događaji će se održavati na engleskom jeziku.

Kao mali uvod u atmosferu koja čeka sve koji se planiraju uključiti u Vienna UP događaje, evo što poručuje Gabriele Tatzberger, direktorica startup odjela pri Viennna Business agenciji koja je jedan od glavnih organizatora festivala:

Izdvajamo iz programa

4PIONEERS Day (27. travnja)

4Pioneers dan donosi raznolik i bogat program na dvije pozornice za i sa studentima, poduzetnicima, poslovnim anđelima, investitorima, tvrtkama i značajnim osobama. Teme o kojima će se, između ostalih, govoriti na ovom događaju:

 • Killing Cash, Saving Money: Fintech for everybody – how does that look like and what changes do we need?
 • Purpose-Driven tech: Scaling Sustainability – što se treba dogoditi kako bi se startupi mogli skalirati na razinu na kojoj njihovi proizvodi imaju globalni utjecaj?
 • Blockchain for Humanitarian and Development Aid
 • Women who Wow!: Women who found, women who fund – how do we fix the gender gap in the VC world.
 • People, planet, profit (Open Mic pitching Session): Upoznajte startupe koji pomažu svijetu da ispune 17 ciljeva održivog razvoja i podijelite svoje mišljenje.
 • Zero21 Pitching Competition: Predstavite svoj novi startup većoj publici partnera i investitora.

SIA Social Impact Day (27. travnja)

 • Potrebna je prijava, event je besplatan.

Nagrade za društveni utjecaj (SIA) donose jedinstvenu radionicu za poduzetnike na ovogodišnji ViennaUP. U kriznim vremenima poput ovih, društveno korisne inovacije su potrebne više nego ikad. Radeći zajedno i surađujući, možemo razviti učinkovite alternative koje mogu promijeniti status quo.

Pridružite se ovoj radionici i razvijajte svoje ideje koje potiču promjene s naglaskom na uspješan razvoj poduzeća i startupa s društvenim utjecajem.

OpenVienna (28. travnja)

 • Potrebna je prijava, event je besplatan.

Želite li proširiti svoje poslovne aktivnosti na međunarodnoj razini i saznati koje prednosti donosi poslovanje s bečke lokacije? Otkrijte startup ekosustav, zaronite u poslovna mjesta Beča, steknite praktične uvide o ulasku na tržište i naučite od međunarodnih osnivača zašto su za svoj posao odabrali glavni grad Austrije. Ovaj će vam događaj pružiti priliku da proširite mrežu u Beču i istražite inovativni duh grada.

Connect Day 2021 (3. svibnja)

 • Potrebna je prijava, event je besplatan.

Jedan od glavnih Vienna UP događaja za uparivanje korporacija s perspektivnim startupima. Austrijski, ali i međunarodni startupi imaju priliku povezati se s korporacijama, investitorima i državnim agencijama.

Find Your Female Cofounder in Vienna (3. svibnja)

WeDO5 Startups svoj poznati događaj dovodi na ovogodišnji ViennaUP 21. Žele stvoriti virtualnu platformu za umrežavanje i pronalazak suosnivača, članova tima, suradnika te druge prilike da se sposobne žene pridruže startupima u ranoj fazi pokretanja. Osim toga, krajnji cilj je osnažiti žene i djevojke da se aktiviraju i počnu rješavati probleme gradeći tehnološke i netehnološke startupe.

TechsJobFair (6. svibnja)

 • Potrebna je prijava, event je besplatan.

Glavni događaj za susret s tisućama novih potencijalnih talenata. Poslodavci će imati priliku pronaći i zaposliti najbolje, najposvećenije i najmotiviranije buduće zaposlenike. Tvrtke sudionice će imati pristup velikom broju kandidata s različitim predznanjem i vještinama na jednom mjestu.

Creative Days (6. svibnja)

 • Potrebna je prijava, event je besplatan.

Sudionici Creative Daysa u Beču otvaraju nova poglavlja u području arhitekture, dizajna, filma, gaminga, mode, glazbe i vizualnih umjetnosti. Njihov rad usredotočen je na pitanja o utjecaju trenutnog tehnološkog i društvenog razvoja na kreativne industrije te moguće prilike i izazove koje to donosi.

WIRED Pulse: Vienna (7. svibnja)

Od nagrađivanog uredničkog tima WIRED na dnevnom redu početkom svibnja očekuje nas osam predavanja stručnjaka i poduzetnika svjetskog glasa, usredotočenih na utjecaj tehnologije i inovacija na budućnost svijeta.

B2B SoftWareDays’21 (10. – 12. svibnja)

 • Potrebna je prijava, event je besplatan.

Događaj je prvenstveno usmjeren na tvrtke i institucije za istraživanje i razvoj koje traže tehnološku, istraživačku i poslovnu suradnju. Konzultantske tvrtke bez tehničke stručnosti u digitalnom poslovanju nisu ciljna skupina ovog događaja.

Na događaju ćete imati priliku: čuti neke od fascinantnih keynote predavanja; proširiti svoju privatnu mrežu kroz unaprijed dogovorene B2B sastanke; predstaviti svoju poslovnu ideju pred međunarodnim investitorima te sudjelovati u izvanrednim radionicama!

Ali to je samo dio!

Između ostalih tu su i događaji posvećeni specifičnim industrijama, poput Fintech Week Vienna, Smart City Summita i dHealth konferencije. Sve informacije o Vienna UP događajima koji će se održati možete pronaći na službenim stranicama.