Umjetna inteligencija ne postoji

Umjetna inteligencija ne postoji

“Svatko tko prestane učiti je star, bilo da ima dvadeset ili osamdeset godina. Tko uči, ostaje mlad. Najveća stvar u životu je održati svoj um mladim,” rekao je Henry Ford.

Danas imamo mogućnost učiti kroz različite izvore, slušati govore i podcaste, ali rijetke su prilike kada renomirani svjetski znanstvenici gostuju u Hrvatskoj, a da to nije dio neke konferencije ili događanja zatvorenog tipa. Upravo zato iznimna je prilika hrvatsko gostovanje u organizaciji veleposlanstva Republike Francuske dr. Luca Julie, glavnog direktora za znanost Renault Grupe.

Svi zainteresirani pozvani su na ovo zanimljivo i interaktivno gostovanje pod nazivom “Umjetna inteligencija ne postoji” koje će se održati u četvrtak 9. studenoga 2023. u 17 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u sklopu FERConnecta, redovitog okupljanja alumna FER-a.

Dr. Luc Julia je francusko-američki inženjer specijaliziran za umjetnu inteligenciju te jedan od 100 najutjecajnijih francuskih inženjera u digitalnom svijetu. Kao stručnjak za interakciju čovjeka i stroja, dr. Luc Julia, sukreator je Appleovog glasovnog asistenta SIRI, čiji je razvojni tim i vodio. Danas je glavni direktor za znanost u Renault Grupi, a karijeru je započeo u SRI International, gdje je stvorio Computer Human Interaction Center.

Sudjelovao je i u pokretanju tvrtke Nuance Communications, današnjeg svjetskog lidera u prepoznavanju govora, bio je tehnički direktor i viši potpredsjednik za inovacije u Samsungu u Silicijskoj dolini, stoji iza desetaka patenata, a u bestseler knjizi, “Umjetna inteligencija ne postoji”, dekonstruirao je mit o umjetnoj inteligenciji.

Gostovanje počinje u 17 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, na adresi Unska 3, u dvorani D1. Službeni program može se pronaći na poveznici.