Touchpoint 2019.

Touchpoint 2019.

IoT Net Adria u suradnji s tvrtkom Sigfox ovog će travnja organizirati konferenciju Touchpoint koja će se baviti IoT temama. Na konferenciji će se govoriti o novostima iz svijeta IoT-a, sudjelovati u radionicama i vidjeti demonstracije modernih IoT rješenja i uređaja. Ovo je prva konferencija u Hrvatskoj iza koje stoji Sigfox, najveći globalni servis za IoT čija mreža je danas prisutna u više od 60 zemalja.

Touchpoint će ugostiti brojne tehnološke stručnjake, developere hardvera i softvera, stručnjake iz poslovnog sektora, ali i znanstvenike. Jedan od njih je i Igor Rudan, ugledni hrvatski i svjetski znanstvenik, profesor i futurist. Rudan je drugi Hrvat u povijesti koji je postao redovnim članom britanske akademije znanosti – The Royal Society, jedne od najuglednijih i najstarijih institucija u svijetu.

U poslovnom dijelu konferencije tvrtke poput DELL EMC, Microsoft, IBM, Total Group i Schneider Electric predstaviti će zanimljive IoT studije slučaja. Belgijska tvrtka Hydroko prezentirat će kako je u sklopu Smart City Strategije Antwerpena, europske prijestolnice IoT-a implementirala pametni sustav vodoopskrbe gdje se trenutno na tjednoj bazi postavlja više od 8000 pametnih vodomjera. Uz njih svoj će svoj projekt predstaviti i MarinaCloud koja će prezentirati i prvo hrvatsko IoT rješenje – Proactive Boat Care. Riječ je o je sustavu koji putem aplikacije vlasniku plovila i djelatnicima marine omogućuje praćenje stanja plovila 24 sata na dan. Za ovo rješenje, koje je prvi puta testirano prije
manje od godinu dana već se pregovara s marinama diljem svijeta.

Na konferenciji nas očekuje i predstavljanje idejnih rješenja troje finalista IoT Challenge natječaja koji će se boriti za sveukupno 35 tisuća kuna novčane nagrade i mogućnost predstavljanja svog rješenja na globalnom tržištu putem Sigfox mreže.

Više informacija o samoj konferenciji kao i rezervacija kotizacija čekaju vas na službenim stranicama.