Smart Cities 2019.

Smart Cities 2019.

U sklopu Zagrebačkog velesajma, 9. travnja održat će se peta uzastopna konferencija Smart cities. I ove godine tematika je kako implementacijom pametnih rješenja poboljšati kvalitetu ljudske svakodnevice i ostvariti koncept održivog grada.

Bit će predstavljeni mnogi projekti i prednosti suvremenih, pametnih gradova, a sam je cilj konferencije odgovoriti na pitanja o postojećim strategijama i infrastrukturama pomoću kojih bi takav pametan grad funkcionirao. Neka od izdvojenih pitanja su kako sustav Internet of things, mreža međusobno povezanih računalnih uređaja, gradovima pomaže funkcionirati brže i efikasnije te na koji način koncept Smart Mobility rješava prometne probleme i uvodi nove, efikasnije načine transporta. Fokus je konferencije također i utjecaj pametnih usluga na energetsku učinkovitost gradova, olakšavanje administrativnih i financijskih procesa te unaprjeđenje turističke ponude i privlačenje novog kapitala.

Iz cjelokupnog programa valja izdvojiti predavanja o tome koliko je Hrvatska napredovala s primjenom smart city pametnih usluga i poboljšavanjem vlastite infrastrukture kao i prezentacije s primjerima svjetske prakse te što možemo naučiti od drugih gradova.

Kako bi se građanima i korisnicima što bolje objasnile i približile navedene smart city usluge odvijat će se i prezentacije i panel diskusije s mnogim pružateljima tih usluga.

Ako želite sudjelovati na predavanjima i radionicama na konferenciju se možete prijaviti putem službenih stranica.