SFerakon 2019.

SFerakon 2019.

SFeraKon, najstarija i najveća hrvatska konvencija koja okuplja ljubitelje znanstvene fantastike, fantastike, horora i srodnih žanrova u ovom dijelu Europe, ove godine na zagrebačkom FER-u od 10. do 12. svibnja uz brojne ugledne goste!

Ovogodišnji SFerakon, već tradicionalna proljetna konvencija koju organizira SFera, društvo za znanstvenu fantastiku iz Zagreba, svake godine bilježi porast zainteresirane mlađe i starije publike znanstvene fantastike, gaminga i SF žanra književnosti.

Prošle godine je u tri dana Fakultetom elektronike i računarstva, gdje se SFerakon tradicionalno održava, prošlo više od tisuću posjetitelja, dok su za ovogodišnje 41. izdanje early bird“ kotizacije (op.a. najbolje objašnjenje poskupljenja ikad) rasprodane u rekordnom roku tako da su organizatori za svoje vjerne obožavatelje pripremili brojna iznenađenja.

Za početak, jedno zvučno ime britanske znanstveno-fantastične scene potvrdilo je svoj dolazak na rođendanski SFerakon – John Kovalic! Crtač stripova, ilustrator i pisac, rođen 1962. u Manchesteru, u Engleskoj, u međuvremenu živio u Wisconsinu dovoljno dugo da izgubi britanski naglasak. Kod nas je možda najpoznatiji kao ilustrator društvenih igara, čemu će posvjedočiti svi igrači Munchkina, dok je u međunarodnim vodama najpoznatiji po stripu The Dork Tower.

Osim Dork Towera, pisao je i crtao i stripove Snapdragons, Newbies, Wild Life, Beached i Dr Blink: Superhero Shrink (uz ostatak tima Blink). Ilustrirao je više od stotinu igara (uključujući skoro 5000 karata za različite Munchkine) za što je više puta dobio nagradu Origins, koju dodjeljuje The Academy of Adventure Gaming Arts & Design (AAGAD). Osim toga, prvi je ilustrator koji je uveden u AAGAD-ovu Dvoranu slavnih. Za svoje stripove je dva puta nominiran za nagradu Harvey. Kovalic se bavi i ozbiljnijim temama, kao višestruko nagrađivani autor političkih stripova i karikatura za The Daily Reporter iz Milwaukeeja, a njegove radove su objavljivali Wisconsin State Journal, The New York Times, The Washington Post i Rolling Stone

Kovalicev panel možete vidjeti drugog dana konvencije, u subotu 11. svibnja, a pridružit će mu se i strastveni crtač Milivoj Ćeran koji je na jednom startupu zaradio dovoljno novaca da da otkaz i radi samo ono što voli – crta!

Kao i svake godine, na konvenciji će se predstaviti niz udruga koje se bave znanstvenom fantastikom, a posjetitelji će uživati u brojnim igraonicama, turnirima i demonstracijama RPG igara, kao i u sajmu knjiga, prodajnoj izložbi i naravno cosplayu. Sve navedeno samo je dio sjajnog programa koji vas očekuje u svibnju, a o kojem ćemo vas redovito izvještavati! Ulaznice su dostupne na ulazu konvencije, a ona trodnevna i preko sustava Entrio.

Ostalim informacijama i programom poslužite se na službenoj stranici!