SEEDIG 8.

SEEDIG 8.

SEEDIG, South Eastern European Dialogue on Internet Governance, najavljuje održavanje osme godišnje konferencije s temom digitalno izvan granica - regionalna sinergija za razvoj zajednice.

U sve povezanijem digitalnom svijetu, granice koje su nekad definirale države, danas su premošćene prilikama za suradnju i rast. SEEDIG 8 prepoznaje da je prekogranična suradnja ključna u osnaživanju lokalnih zajednica i nudi prostor u kojem se različiti dionici s područja Jugoistočne Europe mogu povezati, razmijeniti informacije o projektima i inicijativama koje se odvijaju na nacionalnoj razini te istražiti prilike za kreiranje sinergije. 

SEEDIG 8 nudi dinamičan program sa širokim rasponom tema koje određuju našu zajedničku digitalnu budućnost: od izlaganja o fragmentaciji interneta, preko panel rasprava o open source obavještajnim informacijama u vrijeme rata, povezanosti zaštite osobnih podataka i umjetne inteligencije, do razmatranja pitanja moderacije sadržaja i suradnje s big tech tvrtkama.

U interaktivnim radionicama, sudionici će dobiti iskustva iz prve ruke o tome kako tvrtke odgovaraju na zahtjeve države za uklanjanjem sadržaja, kao i praktične savjete o tome kako unaprijediti organizacijsku otpornost na cyber prijetnje. SEEDIG 8 je ujedno i prvo regionalno predstavljanje Freedom on the Net i IDN World 2023 izvještaja. 6. studenog, SEEDIG je domaćin business dating networking eventa, na kojem će sudionici imati priliku kratko predstaviti svoje inicijative i iskoristiti prilike za sinergiju s dionicima iz Jugoistočne Europe.

Sudjelovanje u SEEDIG konferenciji je besplatno, ali zahtjeva prijavu. Kako biste izvršili prijavu, popunite ovaj obrazac.