Sajam franšiza i poslovnih mogućnosti

Sajam franšiza i poslovnih mogućnosti

Riječ je o međunarodnoj sajamskoj manifestaciji koja će u Hrvatskoj predstaviti davatelje franšiza te potencijalnim primateljima franšiza pojasniti kako se na temelju franšiza razvija uspješan posao. Na Sajmu će sudjelovati više od sedamdeset izlagača - tvrtke koje daju franšize, te one iz pratećih industrija.

Posjetitelji zainteresirani za primanje franšiza dobit će pregršt korisnih savjeta, primjerice koje franšize razmatrati u određenim financijskim i vremenskim okvirima, s kojim se izazovima sada susreću primatelji franšiza, te koji su trendovi u franšiznom poslovanju u Hrvatskoj i svijetu.

Posljednjih se godina franšizni sektor u Hrvatskoj ubrzano razvija, a svojim poslovanjem pokreće i niz pratećih industrija – od tiska i proizvodnje proizvoda za pakiranje do prodaje dostavnih vozila i opreme za ugostiteljstvo.

Predsjednica Hrvatske udruge za franšizno poslovanje dr. sc. Ljiljana Kukec ističe kako u Hrvatskoj posluje oko 230 franšiznih brendova. Među njima je oko 30 % domaćih franšiza, a ostale su strane. Ove franšize posluju na više od 4.200 prodajnih mjesta i zapošljavaju 20.000 ljudi:

Franšizno poslovanje u Hrvatskoj počelo je s organiziranim razvojem 2002. godine kada je i organiziran prvi od devet do sada održanih međunarodnih sajmova franšiza. Franšizno  tržište u Hrvatskoj je uvijek bilo vrlo dinamično s dosta franšiza koje dolaze i odlaze s tržišta. Ovoj dinamici u posljednje tri godine doprinosi nagli razvoj domaćih franšiznih sustava koji su odlično primljeni od strane domaćeg i stranog tržišta.

Udruga ovog časa kreira desetak novih franšiza za naše poduzetnike i vjerujemo da će franšizni događaji dodatno doprinijeti jačem razvoju domaćih franšiza. Franšize su odlična investicija u održivo poduzetništvo za one koji žele pokrenuti svoj posao jer uz mentorstvo i podjelu rizika s davateljem franšize novi poduzetnik ima daleko veće šanse za uspjeh na tržištu.

Sajam franšiza i poslovnih mogućnosti održat će se u Family mallu u zagrebačkom Jankomiru. Ulaz je za sve zainteresirane slobodan.