Razvoj sigurnoga koda: Dvodnevni trening za sigurniji digitalni svijet

Razvoj sigurnoga koda: Dvodnevni trening za sigurniji digitalni svijet

Saznajte kako uspješno upravljati sigurnosnim aspektima tijekom razvoja softvera.

U današnjem digitalnom svijetu, sigurnost je ključna. Bez obzira jeste li programer, arhitekt sustava, DevOps inženjer, Scrum master ili QA inženjer, Span Centar kibernetičke sigurnosti održava dvodnevni trening “Razvoj sigurnoga koda koji će vam pružiti nužne vještine za upravljanje sigurnosnim aspektima tijekom razvojne faze vaših aplikacija.

Zašto odabrati ovaj trening?

Ovaj je trening dizajniran da vam omogući implementaciju zaštitnih strategija prije nego što vaše aplikacije završe u produkciji.

Putem praktičnih vježbi i primjera, naučit ćete prepoznati situacije u kojima bi vaše aplikacije mogle biti podložne raznim prijetnjama. Također ćete se upoznati s alatima koji mogu skenirati i otkriti obrasce koji dovode do ranjivosti. 

Kako izgleda program treninga?

Prvi je dan usredotočen na analizu najčešćih kategorija prijetnji aplikacija prema OWASP-ovoj klasifikaciji i ranjivosti na globalnoj razini. Istražujemo alate koji pomažu u kontinuiranoj analizi postojećeg i novog programskoga koda, raspravljamo o „injection napadima i njihovoj prevenciji te dijelimo najbolje prakse za održavanje sigurnoga koda. 

Drugi dan posvećen je provedbi zaštitnih mjera pomoću API tokena, zaštiti od nesigurne deserijalizacije i postavljanju obrane od neovlaštenog pristupa osjetljivim podacima u aplikacijama. Također pokrivamo principe sigurnog dizajna u programskom kodu.

Za koga je ovaj trening idealan?

Ovaj je trening idealan za sve one koji rade na razvoju softvera, bez obzira na razinu iskustva. Također je koristan za arhitekte sustava, DevOps inženjere, Scrum mastere i testere softvera i QA inženjere.

Pridružite nam se!

Pridružite nam se na ovom dvodnevnom treninga i naučite kako razvijati siguran kod. Prijave za trening “Razvoj sigurnoga koda” otvorene su do 24. studenoga.

Prijavite se danas i postanite dio zajednice koja teži sigurnijemu digitalnom svijetu!