QED 2023

QED 2023

U Zadru se održava petnaesta konferencija Quality in Enterprise Development u organizaciji tvrtke CROZ.

U organizaciji tvrtke CROZ, u Zadru će od 7. do 9. svibnja biti održana QED konferencija  koja će okupiti vodeće ljude iz poslovnog svijeta. Glavni predavači su Kelsey Hightower iz Googlea i Ulrich Irnich iz Vodafonea. Ovo je petnaesto izdanje QED-a uz sudjelovanje predavača i sudionika iz cijele Europe.

QED konferencija je specifična upravo po povezivanju poslovnih i tehnoloških tema. Naime, stručnjaci koji su specijalisti za tehnologiju često govore jezikom nerazumljivim ljudima koji vode poslovanje. Istovremeno, stručnjacima za razvoj poslovanja sve je teže pratiti ubrzani razvoj tehnologije. Upravo povezivanje tehnologije i biznisa stvara novu vrijednost!

Glavni predavači, Kelsey Hightower, Distinguished Engineer at Google Cloud  i i Ulrich Irnich, CIO and Modernisation Garage Director – Vodafone Germany, upravo su takve osobe koja povezuju tehnologiju i poslovanje. Kelsey Hightower je jedna od ključnih osoba u razvoju Kubernetes tehnologije s dubokim razumijevanjem da je tehnologija ipak samo jedan komadić slagalice koji uz organizacijsku kulturu i razumijevanje korisnika donosi stvarnu vrijednost. Ulrich Irnich objasnit će na vlastitom primjeru evoluciju uloge CIO-a u kontekstu fokusiranja kompanije prema svojim korisnicima, i kroz primjere iz projekata agilne transformacije, odnosno primjene digitalne tehnologije pokazati kako nastaje nova poslovna vrijednost.

Vedrana Miholić, direktorica prodaje u CROZu posebno se veseli petnaestom QED-u: predavanja, paneli i radionice obuhvatit će „stvaranje vrijednosti u organizaciji“  kao glavnu temu konferencije s aspekata ekološkog, društvenog i korporativnog upravljanja, a istovremeno staviti u kontekst primjene tehnologija poput umjetne inteligencije (AI), sigurnosti, upravljanja podatcima (Data Streaming, Data Mesh, Data Monetization), Cloud i DevOps. U Zadru ćemo razgovarati o kreiranju nove vrijednosti, a to je najljepši dio svakog posla!