Pivo i Kafka

Pivo i Kafka

Počinje prva sezona Notch DevCrawla!

U procesu razvoja softwarea postoji puno početaka, prekretnica, uspjeha, grešaka, završetaka projekata, a u Notchu za baš svaku od tih promjena, vole nazdraviti pivom. I baš otud ideja da kroz DevCrawl Meetup sudionicima prenesu svoju kulturu, ono što rade na projektima za europske i američke klijente i kako postižu visoki nivo tehničke izvrsnosti.

Devcrawl #1 – A Pint of Kafka 

Prva sezona kreće s temom “A Pint of Kafka” kroz koju će zajedno sa hrvatskom data engineering tvrtkom Syntio, provesti sudionike kroz platformu Kafka, open-source sustav za obradu sljedova podataka u stvarnom vremenu, kao i za njihovo spremanje, čitanje i analizu.

Bojan Kljajin, full stack developer iz Notcha, s fokusom na Kotlin, Javu i Angular, uz čašu craftice razgovarat će o upravljanju Kafka poruka, odnosno postavljanje temelja tako da se i u slučaju promjene strukture poruka, schema lako može modificirati. Također će objasniti serializaciju poruka i koncepta schema te objasniti što Confluent nudi kao enterprise rješenje za upravljanje i verificiranje schema. 

Nakon Bojana, na red dolazi još jedno pitko predavanje Andrije Dukića, data engineera iz Syntia, koji će predstaviti design patterne za stvarenje pouzdanih i skalabilnih event-driven arhitektura. Također će predstaviti koje patterne najčešće koriste u Syntiu te provesti sudionike kako koristiti design patterne i standarde da bi pokupili sve benefite platforma poput Apache Kafke. Uz naglasak da je to jedin način za dizajniranje skalabilnih, pouzdanih sistema koji su tolerantni na greške.  

Pridružite se prvom Notch DevCrawlu, 9. svibnja u 18 sati u HUB385.