Panel rasprava: 10 godina digitalnog marketinga u Hrvatskoj

Panel rasprava: 10 godina digitalnog marketinga u Hrvatskoj

Weekend Media Festival svake godine obiluje vrhunskim sadržajem, predavanjima i panel raspravama, a jedan od panela ove godine bit će i onaj o desetljeću digitalnog marketinga na domaćoj sceni u kojem će sudjelovati neki od najpoznatWijih domaćih digitalaca: Ivan Kovačević , Daniel Ackermann, Nikola Vrdoljak i moderator Ivan Brezak Brkan.

Dvorana slobodni vikend tako će ugostiti Daniela Ackermanna, suosnivača iStudija koji je bio jedna od prvih agencija za društvene mreže u Hrvatskoj, a danas je digitalna agencija Degordian. Daniel u najavi panela za Netokraciju kaže:

U zadnjih 10 godina, digital je bio rollercoster. Pregršt uspona, pregršt padova i promijena. Svakih 2-3 godine, većina ekosustava se promijenila. Očekujem da ćemo analizirati taj period, prisjećati se nekih drugih vremena kao i pokušati nešto zaključiti za idućih 10 godina

Osim Daniela, na panelu će gostovati još jedan poznati domaći digitalni CEO: Nikola Vrdoljak iz agencije 404, koji je ujedno i programski direktor Weekend Media Festivala. Nikola je u karijeri bio direktor Gingerneta, digitalne agencije Digitel grupe, a danas se u 404 bavi razvojem novih digitalnih strategija. Nikola mi kaže:

Zanimljivo je da je niz ključnih agencija i medija za digitalni marketing krenulo prije točno deset godina. Imamo nekoliko generacija marketingaša u Hrvatskoj i regiji, a ova koja polako prezima ključne pozicije u mnogim tvrtkama i agencijama dio su prve digitalne generacije. S njima ćemo napokon vidjeti i značajniju digitalizaciju marketinga.

Treći panelist bit će Ivan Kovačević, bivši direktor digitalnih kanala u Agrokoru, gdje je postavio strategiju digitalnog marketinga i pomogao odgojiti novu generaciju digitalaca, a koji danas radi u poznatoj agenciji Bruketa&Žinić&Grey. Ivan kaže:

U posljednjih desetak godina digitalnog marketinga u Hrvatskoj jedina konstanta su stalne promjene. Prošli smo put od malih social agencija i klijenata koji žele biti na Facebooku do ozbiljnih kompanija koje rade sjajne projekte te koje imaju što za reći i na globalnom tržištu, pa sve do klijenata koji ulažu ozbiljne novce u ljude, znanje i tehnologiju. Bit će mi zadovoljstvo prisjetiti se putovanja.

Moderator panela bit će još jedan digitalac koji je već desetljeće na digitalnoj sceni: Ivan Brezak Brkan iz Netokracije, digitalnog medija koji upravo čitate, a ove godine slavi svojih prvih deset godina rada. Ivan je s digitalnim marketingom počeo savjetujući o content marketingu i društvenim mrežama brendove poput Bonbona, Kolektive i Microsofta.

Panelisti će na WMF-u razgovarati o mnogo tema koje su obilježile posljednjih deset godina digitala u Hrvatskoj, poput recesije i pojave društvenih mreža koje su postale katalizator digitalnog marketinga, posebice kada govorimo o marketingu na društvenim mrežama. Pričat će se o potencijalu društvenih mreža, ali i dotaknuti projekata na kojima su panelisti radili u proteklih deset godina.

Također, bit će govora i o rastu digitalnog te usmjeravanju agencija za društvene mreže u “digitalne agencije” i njihova borba za budžete. Jasno, za kraj će se panelisti okrenuti budućnosti digitalnog u Hrvatskoj i predvidjeti kako će izgledati digital kod nas u budućih deset godina.

Svi ste pozvani na ovaj zanimljiv panel na jednoj od najvećih domaćih konferencija u subotu, u 12:30 sati u dvorani produženi vikend.