Otvaranje YIHR.hub-a i proslava rođendana Inicijative mladih za ljudska prava

Otvaranje YIHR.hub-a i proslava rođendana Inicijative mladih za ljudska prava

Inicijativa mladih za ljudska prava 28. studenog 2019., povodom 11. rođendana, službeno pokreće YIHR.hub - novi, besplatni i uzbudljivi coworking prostor u središtu Zagreba, koji će biti otvoren za korištenje organizacijama civilnog društva, inicijativama, mladima i svim ljudima koji žele promijeniti svijet.

U sklopu događaja bit će predstavljen projekt Social Innovators, održat će se panel diskusija o tome kako povećati zaposlenost diplomiranih humanista i društvenjaka te popularizirati rad u organizacijama civilnog društva. Inicijativa će predstaviti dosadašnji rad u okviru proslave pod nazivom “11 godina beskompromisne borbe za ljudska prava” i obilježiti 11. godinu postojanja.

Događaj će se održati u Đorđićevoj 8a (Zagreb), na drugom katu, s početkom u 16 sati. Predstavnici organizacija civilnog društva će moći sudjelovati u diskusiji o planiranim aktivnostima projekta Social Innovators, obići prostore YIHR.hub-a i otkriti načine kako se uključiti u njegov rad. Razgovarat će se o osnaživanju udruga, povećanju zaposlenosti mladih i razvijanja vještina koje će mlade dodatno osposobiti za rad, a organizacijama olakšati osposobljavanje novih radnika za specifičnosti rada u udrugama.

Program:

  • 16:00 – 16:30 Predstavljanje YIHR.huba i Social Innovators projekta
  • 16:45 – 18:00 Panel diskusija: Dekonstrukcija društvenih inovacija – povratak otpisanih!
  • 18:00 – 19:00 Domjenak i umrežavanje
  • 19:00 – 19:30 11 godina beskompromisne borbe za ljudska prava – govori povodom 11. rođendana Inicijative mladih i osvajanja nagrade Vaclav Havel za ljudska prava Parlamentarne skupštine Vijeća Europe
  • 19:30-… Proslava otvaranja YIHR.huba i 11. rođendana Inicijative mladih za ljudska prava

Pozivamo aktiviste i aktivistkinje, novinare i novinarke, organizacije civilnog društva, udruženja mladih, društvene poduzetnike i poduzetnice, kao i sve suradnike i prijatelje Inicijative mladih da nam se pridruže na nekom ili svim od navedenih događanja i zajedno s nama proslave ovaj veliki dan za Inicijativu mladih za ljudska prava!

Pratite više informacija o događaju na Facebooku, a o projektu na službenom webu.

Projekt Social Innovators financiran je od strane Islanda, Norveške i Lihtenštajna kroz EEA and Norway Grants Fond za zapošljavanje mladih. Projekt sufinancira Ured za udruge Republike Hrvatske. Projekt provode: Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatska, Kulturno Izobraževalno Društvo Pina iz Slovenije, Nacionalna škola menadžmenta iz Bugarske i Østfold University College iz Norveške.