MUZZA: 3. Tjedan znanosti

MUZZA: 3. Tjedan znanosti

Treći MUZZA tjedan znanosti ovog proljeća donosi nove zanimljive radionice o svijetu oko nas: STEM, roboti, svemir, ljudsko tijelo, zdravlje i nove tehnologije samo su neke od tema zanimljivih MUZZA edukacija.

Sredinom travnja novi Zagreb će ponovno postati epicentar znanosti jer se u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu održava treći MUZZA tjedan znanosti. Radi se o dobro poznatom znanstvenom događaju gdje se susreću znanstvenici, istraživači i svi zainteresirani predškolci, školarci i studenti.

Posjetitelji će imati priliku saznati kako funkcioniraju roboti, istražiti tajne svemira, upoznati se s modernim tehnologijama, bolje upoznati ljudsko tijelo i sudjelovati na brojnim edukativnim radionicama. Cijeli projekt realiziran je uz veliku podršku Turističke zajednice grada Zagreba.

U tri dana posjetitelji će moći uživati u 50 radionica

Osim interaktivnih susreta s različitim područjima znanosti i znanstvenicima, radionice i edukativni sadržaji provode se u suradnji sa stručnjacima iz svih dijelova odgojno-obrazovnog sustava, s posebnim naglaskom na učitelje i nastavnike prirodnih predmeta koji će zainteresiranima bolje približiti teme iz svijeta znanosti.

Iznimno sam ponosna i zahvalna svima koji su se uključili u MUZZA treći tjedan znanosti, izjavila je Đurđica Protić, predsjednica udruge MUZZA.

Ovaj projekt predstavlja vrhunac naše predanosti popularizaciji znanosti i stvaranju mostova između akademske zajednice i šireg društva. Naš cilj je potaknuti dijalog o njenom utjecaju na svakodnevni život te potaknuti nova istraživanja i inovacije jer MUZZA tjedan znanosti nije samo događaj, već i prilika za zajedničko istraživanje i učenje.

Ovaj Muzzin tjedan znanosti je prilika da naša zajednica doživi ljepote znanosti bez ikakvih prepreka. Događaj je organiziran u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, što predstavlja snažan korak prema jačanju veza između znanstvene zajednice i visokog obrazovanja, stvarajući most između istraživačkih postignuća i obrazovnih resursa.

Očekujemo da će MUZZA 3. tjedan znanosti, kao i prethodni tjedni znanosti, biti nezaboravan događaj koji će pridonijeti daljnjem promicanju znanja u našoj zajednici.

Ulaz na Tjedan znanosti i sve radionice je besplatan, program traje u petak, subotu i nedjelju od 10 do 19 sati, a detaljno ga možete pratiti na webu i Facebooku ili Instagramu.