MIPRO 2023

MIPRO 2023

Hrvatska ICT udruga MIPRO u svibnju u Opatiji organizira tradicionalni međunarodni ICT skup MIPRO 2023 i to po 46. put zaredom.

Skup MIPRO je mjesto susreta gospodarstva, obrazovanja, znanosti i javne uprave. Održava se jednom godišnje, a kroz svoje je postojanje prerastao u najveći međunarodni nekomercijalni tehnološki skup u regiji s preko tisuću sudionika iz 30-ak zemalja svijeta.

Prepoznat je kao predvodnik u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija na području jugoistočne Europe, ne samo po broju sudionika, već i po brojnim radovima koji se na njemu prezentiraju. Predstavlja sučelje za promidžbu znanja i tehnologija.

Što vas očekuje na programu?

Znanstveni i stručni program ovogodišnjeg skupa uključuje znanstvene i stručne radove na 17 savjetovanja, pozvana predavanja eminentnih međunarodnih i domaćih stručnjaka, kao i događaje poput prezentacija, radionica, okruglih stolova, izložbu i druge programske segmente.

Istaknuta tema skupa MIPRO 2023 je ICT za pametnu i zelenu sadašnjost i budućnost, a pokrit će različita područja primjene ICT-a, od mikroelektronike, elektronike, podatkovne znanosti, biomedicine, telekomunikacija, preko računala u obrazovanju, inženjerskog obrazovanja do umjetne inteligencije i poslovnih inteligentnih sustava, robotike, digitalne ekonomije, prava i još mnoga druga područja.

Prijave za radove i prijedloge

Kad su u pitanju znanstveni i stručni radovi, oni se mogu prijaviti na 17 savjetovanja poput: Sustava umjetne inteligencije, Digitalne ekonomije i digitalnog društva te Mikroelektronike, elektronike i elektroničke tehnologije… Oni se prijavljuju na osnovu sažetka, a sami radovi dostavljaju se kasnije tokom godine, prije samog skupa.

Rok za prijavu radova s dostavom sažetaka je produžen do 30. siječnja. Prijavu možete izvršiti preko ove poveznice. Prihvaćeni prezentirani radovi na engleskom jeziku bit će poslani za uključenje u digitalnu bazu IEEE Xplore.

Iako je skup uglavnom definiran, MIPRO poziva i sve zainteresirane pojedince i institucije da predlože dodatni program kojim bi se obogatio sadržaj skupa. Potencijalni se predlagatelji mogu javiti do 1. veljače 2023. na mipro@mipro.hr.

Cjelovite upute za autore, rokovi, kotizacije i ostali važni detalji dostupni su na službenim stranicama, a odgovore na dodatna pitanja možete zatražiti na adresi mipro@mipro.hr.