Međunarodna NFT izložba

Međunarodna NFT izložba

Prva međunarodna NFT izložba u Hrvatskoj održat će se u lipnju u sklopu WEB3 Tales konferencije u Muzeju suvremene umjetnosti u organizaciji udruge Alice in Blockchains.

Izložba “Techno Healing – Finding Resilience and Well-Being in a Digital World” mjesto je gdje digitalni umjetnici istražuju teme feminizma, nebinarnosti, zdravlja i samopomoći u digitalnom dobu. Korištenjem različitih medija, uključujući digitalnu umjetnost, poeziju i interaktivne instalacije, umjetnici će ponuditi nove perspektive na načine na koje tehnologija i društvene mreže mogu osnažiti i štetiti ženama.

Izložba će se usredotočiti na nekoliko ključnih tema, uključujući iskustvo života u svijetu dominiranom plastikom i silicijem, ulogu drevne mudrosti u osvjetljavanju tamnih uglova budućnosti i značenje majčinstva u svijetu umjetnih maternica i laboratorijski uzgojenih mozgova. Izložba će predstaviti različita umjetnička djela, uključujući statične slike, videozapise i interaktivne elemente koji pozivaju gledatelje da se na osoban način angažiraju s temama izložbe.

NFT omogućuje umjetnicima oblikovanje kreativne ekonomije oko njihovog stvaranja. Na taj način se izbjegava tradicionalno umjetničko tržište koje su dugo kontrolirali posrednici poput galerija, agenata i drugih. Sada su umjetnici ovlašteni za direktni kontakt s kolekcionarima.

Kuratorica ove jedinstvene izložbe bit će Petra Tomljanović, a svoje radove će izložiti: Gretchen Andrew, Carla Gannis, Lauren Moffatt, Mieke Marple, Rory Scott, Sasha Stiles, Anna Fries, CROSSLUCID, Tanja Vujinović. 

Više o Web3 talesu

Osim umjetnika i izložbe, konferencija Web3 Tales u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti okupit će niz istaknutih svjetskih stručnjaka i stručnjakinja koji će raspravljati o revoluciji i načinu na koji će internet i ekonomija oko interneta funkcionirati u budućnosti.

Činjenica  da konferenciju WEB3 Tales organiziraju isključivo žene i to članice Alice in Blockchains – čini ovu konferenciju posebnom. Udruga Alice in Blockchains predana je unaprjeđenju uloge žena u tehnologiji i jačanju doprinosa žena u stvaranju budućnosti interneta koji se krije iza naziva Web 3.