Konferencija 5G Dan

Konferencija 5G Dan

Institucije, regulatori, predstavnici akademske zajednice, investitori, proizvođači opreme i mediji okupit će se na drugom izdanju konferencje 5G dan koja će se održati u ponedjeljak, 23. rujna u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu.

U organizaciji Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), ova konferencija za cilj ima istaknuti prednosti uvođenja 5G tehnologije koja donosi čitav niz novih primjena i mogućnosti u različitim područjima. Neka od ovih područja su svakako i automobilska industrija, zdravstvo, poljoprivreda, proizvodpribližiti mogućnosti nove tehnologije kako krajnjim korisnicima, tako i gospodarstvu.

Na ovom izdanju 5G dana sudjelovat će predstavnici hrvatskog gospodarstva i startup zajednice koji u svojem poslovanju koriste mreže i tehnologije bliske 5G tehnologiji, proizvođači opreme te predstavnici relevantnih državnih institucija i lokalne samouprave. Naglasak neće biti toliko na tehničkim mogućnostima 5G-a, koliko na njegovoj primjeni te je ideja iskoristiti razvoj tehnologije kao poticaj za razvoj gospodarstva Republike Hrvatske, napominju iz HAKOM-a.

Na konferenciji će predavanja održati predstavnici tvrtki CircuitMess, Spectre, Orqa, Rimac Automobili, Osatin, VGV Firefighters, te akademske zajednice Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Na konferenciji će u panel raspravi u ponedjeljak ujutro sudjelovati i osnivač Netokracije Ivan Brezak Brkan, a konferenciju možete pratiti i putem YouTube kanala HAKOM-a.