Izložba infografika Vizualizirani Karlovac 440

Izložba infografika Vizualizirani Karlovac 440

Infografike viđate svakog dana i vjerujemo kako ste iz njih dobili mnoštvo informacija tijekom života, ali vjerujemo i da ih se nikada ne biste sjetili izložiti u nekom prostoru i njima ispričati priču. Upravo toga su se sjetili organizatori izložbe Vizualizirani Karlovac, na kojoj će se izlagati upravo – infografike.

Radi se o nesvakidašnjem pristupu kada je riječ o predstavljanju povijesti nekog mjesta, a autori ove izložbe navode kako će se kroz 12 vizualizacija formata B1 ispričati priča grada Karlovca kroz povijest. Posteri se bave poviješću, značajkama i zanimljivostima vezanima uz grad Karlovac, ali i njegovim geografskim te socioekonomskim položajem u odnosu na ostatak Hrvatske, ali i svijeta.

Izložba je jedinstvena u svijetu jer kao medij koristi upravo infografike na kojima će se na poznat način kombinirati statistike i drugi podaci, kao što često znamo gledati na internetskim infografikama o raznim temama.

Izložba će se nalaziti u prostorima Slatkovodnog akvarija Karlovac sve do kraja ove godine, stoga imate dosta vremena za posjetu ovoj zanimljivoj umjetničkoj cjelini. Otvorenje će se održati 2. srpnja u 18 sati.