Internet of Things radionica

Internet of Things radionica

Internet of Things Workshop besplatna je petodnevna radionica studentske udruge EESTEC LC Zagreb koja se održava u suradnji s A1 Hrvatska i Ericsson Nikola Tesla.

Kao što i ime kaže, IoT radionica bavi se sve popularnijom tehnologijom Interneta stvari. Primjene ove tehnologije su svuda oko nas, od manjih hobističkih projekata, sve popularnijih i zastupljenijih pametnih kuća pa do ozbiljnih industrijskih rješenja koje uvelike smanjuju troškove u svim segmentima poslovanja.

Cilj je radionice upoznati sudionike s IoT tehnologijom kroz predavanja i hackaton, koji se oslanjaju na Horizon 2020 SymbIoTe projekt, a na kojem već tri godine rade FER, A1 i 15-ak drugih partnera širom Europe.

Radionica će se održati od 7. do 13. siječnja u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Sastojat će se od pet dana teorijskih predavanja, jednog dana za hackaton te jednog dana za prezentiranje rješenja, dodjelu nagrada i svečano zatvaranje.

Ne zanima vas hackathon, ali bi rado slušali predavanja? Bez brige, imate mogućnost prijave isključivo na predavanja gdje ćete saznati više o Internetu stvari, dok na hackatonu imate priliku ta znanja primijeniti u praksi.

Program IoT hackathona

Zadatak hackatona bit će podijeljen na 3 dijela:

  • povezivanje senzora i ostalog hardware-a na IoT platformu
  • programsko povezivanje platforme na SymbIoTe
  • izrada aplikacije (Android ili iOS) koja će pristupati podacima sa senzora

Ako niste upoznati s nekim od navedenih koraka, ne brinite. Kroz predavanja ćete saznati sve potrebno za izradu zadatka, a na hackatonu će biti prisutni mentori za sva vaša pitanja. Također, za sudionike su pripremili repozitorij s primjerima i uputama kako bi imali materijala za početak.

Na hackaton se možete prijaviti pojedinačno ili timski (pojedinačno prijavljenima bit će dodijeljeni timovi). Pratite objave na njihovoj Facebook stranici, a za više informacija možete se obratiti i EESTEC timu na iot@eestec-zg.hr.