Innovations Lift Off: Smart City

Innovations Lift Off: Smart City

U ponedjeljak, 25. ožujka u 15 sati u KSET-u, održat će se javno predstavljanje najuspješnijih studentskih inovacija kao završnica programa Imagine, Create, Innovate: Smart City kroz koji su ideje uobličene u prototipove, a zatim i u tehničke inovacije koje nastavljaju priču u poslovnom okruženju kroz patent, EU projektnu prijavu i sajam u Dubaiju.

Radi se o programu u organizaciji asistenata i profesora FER-a te volotntera studentskih udruga koji za cilj ima stvaranje invacijske atmosfere među mladima i usmjerenje prema komercijalizaciji visokotehnoloških proizvoda. U projektu je do sada sudjelovalo 16 timova s 10 hrvatskih fakulteta i veleučilišta. Komisija od 15 stručnjaka prepoznala je njih osam za koje su osigurane stipendije.

Kućni aeroponski vrt, IT sustav za upravljanje otpadom u gradovima, napredna prometna regulacija semaforima, detektor alergena i UV zračenja za uličnu rasvjetu samo su neke od ideja pretočene u inovacije. Nakon perioda čuvanja intelektualnog vlasništva, prezentacije i demonstracije rješenja predstavljaju se sada javnosti uz najavu nove inačice programa.

Prezentacije će se održati u KSET-u ovog ožujka, a ulaz za sve zainteresirane posjetitelje je besplatan.