Infobip Shift 2024

Infobip Shift 2024

Jedan od vodećih europskih tehnoloških događaja vraća se na zadarski Višnjik gdje će ponovno okupiti industrijske predvodnike, međunarodne stručnjake i posjetitelje iz cijelog svijeta

Infobip Shift, najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe, održat će se u Zadru od 15. do 17. rujna ove godine. Program omiljenog tehnološkog događaja tako će prvi puta obuhvatiti tri dana te četvrtu godinu zaredom okupiti tisuće predstavnika globalne IT industrije.

Program konferencije počinje već u nedjelju 15. rujna kada će sudionici moći prisustvovati nekoliko manjih, tematski različitih i neformalnih tehnoloških događaja na više lokacija u Zadru, a nastavlja se tijekom iduća dva dana u ŠC Višnjik.

Infobip Shift se trudi svake godine posjetiteljima ponuditi nešto novo u odnosu na prethodno izdanje te napraviti iskorak u programu, produkciji i popratnom sadržaju. Proširenje na tri dana nam se tako čini kao logičan potez koji će omogućiti sudionicima više prilika za druženje s kolegama iz industrije, a upravo je mnogima stvaranje novih poznanstava važan razlog za dolazak na Shift, ističe Nikola Radišić, voditelj Shiftovog tima u Infobipu:

Naravno, jednako važna su i predavanja renomiranih govornika, kojih ćemo okupiti više od 80 na šest pozornica. Naša želja je kontinuirano ulagati u konferenciju i time podizati vrijednost koju posjetitelji Infobip Shifta dobivaju. Proširenjem programa događaju dajemo dimenziju više, a kvalitetom programa želimo postaviti nove standarde kada su tehnološka događanja u pitanju.

Microsoft, Spotify, Reddit…

Organizatori ističu kako popis govornika još nije finaliziran, ali da već sada mogu potvrditi predavanja stručnjaka iz tehnoloških divova poput Microsofta, Spotifyja i Reddita, kao i kompanija dobro poznatih developerima kao što su Postman, JetBrains i JFrog. Uz predavanja, konferencija uključuje i radionice, EXPO dvoranu s 30 izlagača, te unutrašnje i vanjske prostore za sastanke i opuštanje između predavanja.

Teme koje će se ove godine obrađivati na Infobip Shiftu uključuju sveprisutni AI i sve važniju cyber sigurnost, ali i teme koje su developerima uvijek aktualne poput programerskih alata, front-end i back-end razvoja te programiranja u cloudu, ističe Nikola:

U oblikovanju programa vodili smo se relevantnim temama u industriji, ali i povratnim informacijama koje smo dobili od lanjskih posjetitelja. Nemoguće je udovoljiti svačijem ukusu, ali potrudit ćemo se da svi posjetitelji Shift napuste s novima znanjima i vještinama.

Poseban program održat će se u dvorani Infobipovog Startup Tribea. Uz štandove najzanimljivijih domaćih i međunarodnih nadolazećih kompanija, održat će se paneli i predavanja važni za sve koji pokreću startup ili o tome razmišljaju. Pitching natjecanje postavit će startupe pod svjetlo reflektora gdje će predstaviti svoj proizvod stručnom žiriju, ali i nizu investitora iz cijelog svijeta koji će pomoći savjetom, a možda i ulaganjem.

Globalno prepoznatljiv brand  

Domaći Infobip Shift narastao je u jednu od najvećih developerskih konferencija u Europi, a zajedno s američkim izdanjem u Miamiju čini globalno prepoznatljiv brand među IT profesionalcima.  Iz Infobipa ističu kako i ove godine u Zadar stižu posjetitelji iz SAD-a, Norveške, Ujedinjenog Kraljevstva, Finske i brojnih drugih svjetskih zemalja.

Njihov cilj ostaje isti – osnaživati i podupirati developerski i startup ekosustav, ističe Nikola Pavešić, Infobipov direktor za odnos s developerima i startupe:

Ne sumnjam da ćemo i ove godine u Hrvatskoj održati događaj koji može stati uz bok vodećim tehnološkim konferencijama u svijetu.

Dojmove s prošlogodišnjeg izdanja možete vidjeti u videu, a više informacija o konferenciji, programu i ulaznicama nalazi se na internetskim stranicama Infobip Shifta.