Ideja godine

Ideja godine

Započela je jedanaesta Ideja godine, natjecanje za srednjoškolce u osmišljavanju najbolje poduzetničke ideje koju organizira portal srednja.hr. Svoje ideje trebaju pretočiti u poslovni plan, a u finalu ga i prezentirati pred stručnim žirijem.

Ideja godine je natjecanje za učenike srednjih škola koji žele napraviti svoje prve korake prema poduzetništvu. Organizira ju portal srednja.hr, a ove se godine održava jedanaesti put. Učenici se natječu u osmišljavanju poslovne ideje koja će koristiti neku od suvremenih tehnologija.

Sve ideje koje su u skladu s pravilima su dobrodošle. Bilo da se radi o, primjerice, aplikaciji koja će koristiti umjetnu inteligenciju za pomoć u učenju, uređaju koji će automatizirati recikliranje ili novoj društvenoj mreži koja počiva na blockchain tehnologiji – na vama je!

Prijaviti se mogu sami ili u timu od najviše troje članova. Kako bi se prijavili, svoju ideju trebaju uobličiti u poslovni plan. Natjecatelji mogu zatražiti i pomoć nastavnika – mentora, koji im mogu pomoći u oblikovanju njihove poslovne ideje i pripremi prezentacije za finale.

Kako izgleda finale?

Deset najboljih timova ili solo natjecatelja dobit će pozivnicu za finale u kojem će se natjecati za glavnu nagradu – 1.300 € bruto! Svoju ideju prezentirat će stručnom žiriju koji odlučuje o pobjedniku.

Finale se održava u Zagrebu, 4. svibnja, u prostoru glavnog partnera projekta, EFFECTUS veleučilišta. Finalistima i njihovim mentorima će večera, smještaj i doručak u Zagrebu biti osigurani. Dan nakon finala očekuje ih obilazak i upoznavanje s partnerima na kojem će vidjeti kako startup svijet izgleda u praksi.

Kako se prijaviti?

Rane prijave završavaju 11. travnja u 23:59 sati. Svi koji do tada pošalju svoje prijave dobit će mogućnost da ih poprave prema komentarima stručnog žirija. Ove godine je organizirana i besplatna online radionica pisanja poslovnog plana. Održat će se 12. travnja, a za nju se moguće prijaviti putem ovog linka.

Finalni rok za prijavu ističe 25. travnja u 23:59 sati. Natjecatelji se prijavljuju slanjem svog poslovnog plana putem ovog obrasca, a više o tome kako to učiniti pronađite ovdje.