ICT Supergirls 2019.

ICT Supergirls 2019.

U svibnju ove godine čeka nas peto izdanje ICT Supergirls događaja, domaće inačice globalne inicijative ITU’s Girls in ICT Day koju od 2015. godine obilježava tvrtka Lemax pod nazivom ICT Supergirls.

Do sada je u cijelom svijetu obilježeno više od 7200 događanja u 160 zemalja za više od 244 tisuća sudionica širom svijeta, a inicijativa postoji kako bi se informirale i motivirale žene u njihovom profesionalnom razvoju, te se samim time pridonijelo razvoju ICT industrije koja se bori s nedostatkom kvalitetnog kadra.

Uspješne poslovne žene i ICT stručnjakinje tako će na ICT Supergirls govoriti o izazovima s kojima se susreću radeći u ICT industriji, ali i prenijeti kvalitetna iskustva na sudionice konferencije. Nataša Kapov, idejna začetnica inicijative u Hrvatskoj i glavna organizatorica dodaje:

“Nepoznavanje naziva pozicije kandidati često navode kao razlog zašto su se ustručavali
prijaviti na neku poziciju, a na ICT Supergirl eventu želimo primjerima pokazati djevojkama, ali i dečkima, da se ne boje nepoznatog i da imaju vjere u svoja znanja i vještine, a što ne znaju – naučit će.

U sklopu konferencije održat će se i program mentorstva, o kojem više možete saznatina službenim stranicama, a na istima se možete i prijaviti za sudjelovanje.