Healthcare of the future meetup

Healthcare of the future meetup

Udruga Data Science Croatia idućeg mjeseca će održati novi meetup koji će se ovaj puta baviti temom medicine budućnosti, s naglaskom na korištenje strojnog učenja i umjetne inteligencije te načinima na koje su ih predavači primijenili u komercijalnoj aplikaciji i u istraživačkim radovima.

Na rasporedu će biti tri predavanja; prvo će Mislav Malenica iz tvrtke Vingd govoriti o procesu figurativnog kopiranja mozga i dostignućima u području medicinske dijagnostike, a potom nas čeka predavanje o demistificiranju AI medicine koje će održati Tomislav Šmuc, voditelj Laboratorija za strojno učenje i predstavljanje znanja u Zavodu za elektroniku Instituta Ruđer Bošković. Nakon pojašnjavanja viralnih pojmova Tomislav će govoriti o izazovima znanosti koja se oslanja na velike količine podataka.

Posljednje predavanje održat će bioinformatički profesionalac Rober Bakarić iz tvrtke Exaltum, a govorit će se o medicinskoj genomiji, odnosno načinima na koje se ljudski geni mogu koristiti za dijagnozu, tretiranje i prevenciju mnogih bolesti.

Ulaz na događaj je besplatan, a prijaviti se možete na stranicama meetupa.