HAKOM Pristupačna budućnost 2024

HAKOM Pristupačna budućnost 2024

Konferencija u čijem su fokusu osobe s invaliditetom, njihove potrebe i rješenja koja olakšavaju život i uklanjaju barijere.

U srijedu, 12. lipnja 2024., održat će se treća po redu međunarodna konferencija “Pristupačna budućnost”, koja se bavi temama rješavanja izazova s kojima se u modernom društvu suočavaju osobe s invaliditetom.

Cilj održavanja je povezivanje kreatora politike i regulatora, industrije i medija te stručnjaka za standardizaciju i tehnologije s korisnicima, osobama s invaliditetom, ali i podizanje svijesti o ovoj temi u društvu.

Ovogodišnja konferencija  je dio inicijative podizanja svijesti o tomu da se prilikom izrade digitalnih rješenja ili kod fizičke pristupačnosti poštuju različitosti te kad god je moguće rješenja izvode kao univerzalni dizajn, odnosno tako da se njima mogu koristiti svi, uključujući osobe s invaliditetom.

HAKOM je posljednjih godina u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER-om) pokrenuo program kojim se pokušavaju riješiti identificirani izazovi s kojima se susreću osobe s invaliditetom.

Informacija o suradnji s FER-om moguće je vidjeti na poveznici.
Kako je bilo na prošlogodišnjoj konferenciji može se vidjeti ovdje.

Konferencija Pristupačna budućnost moći će se pratiti online 12. lipnja 2024. od 9:30 sati na HAKOM-ovom YouTube kanalu.