Hacking HR Meetup Zagreb: Razvoj agilne kulture

Hacking HR Meetup Zagreb: Razvoj agilne kulture

Hacking HR, globalna zajednica, think tank te platforma za razmjenu informacija i raspravu o budućnosti rada te pratećim tehnologijama, širi se i na Zagreb s prvim meetupom na temu razvoja agilne kompanijske kulture.

Agilna načela bila su jedan od ključnih pokretača rasta te su omogućila tvrtkama Silicijske doline brzo inoviranje, učenje i prilagođavanje promjenama u njihovoj poslovnoj okolini. Agilna kultura olakšava tvrtki da izlazi na tržište s idejama brže nego ikada prije, ali i pomaže privući i zadržati talente, što je jedno od ključnih područja za poslovni uspjeh u digitalno doba. Kao što Harvard Business Review navodi u svom članku o novim pravilima upravljanja talentima:

Agilnost se ne odnosi samo na razvoj tehnologije, već danas ona mijenja i način na koji organizacije zapošljavaju, razvijaju i upravljaju svojim ljudima.

Na žalost, većina velikih tvrtki danas nije agilna. Nedavna anketa Deloittea na više od 10.000 izvršnih direktora pokazala je da manje od 10% njih opisuje svoju trenutnu organizaciju kao “vrlo agilnu”. S druge strane, više od 90% tih direktora vidi “agilnost i suradnju” kao ključne za uspjeh njihove tvrtke. Tako i odjeli za ljudske resurse i HR stručnjaci sve više eksperimentiraju s uvođenjem agilnih principa, praksi i načina rada u svom radu i unutar svojih organizacija, a i sve češće se od HR-a očekuje da aktivno podrži agilnu transformaciju organizacije.

Kako prilagoditi velike organizacije i ubrzati se poput startupova?

Odgovor na ovo pitanje je u mnogo slučajeva povezan s agilnošću. Ali stvaranje agilne kulture ne događa se preko noći. Postati prilagodljiva organizacija i prihvatiti agilne načine rada zahtijeva promjenu u načinu razmišljanja (mindsetu) i kulturi.

Kako bi uspješno implementirali Agile, timovi za ljudske resurse moraju odigrati glavnu ulogu u razumijevanju što znači imati agilan mindset te kako ga prepoznati i razvijati kod zaposlenika. Kad je HR uključen i istinski razumije vrijednost organizacijske agilnosti, kompanija može očekivati pozitivne ishode poput veće produktivnost i učinkovitosti te kvalitetnijih proizvoda i usluga.

Želite li saznati kako, nemojte propustiti prvi Hacking HR Meetup u Zagrebu! Okupljanje počinje u 16.00 sati na A1 Hrvatska kampusu (Vrtni put 1, 10000 Zagreb). Sudjelovanje je besplatno, a prijava obavezna i prima se isključivo putem Eventbrite sustava, najkasnije do 4.6. ili do “isteka zaliha”. (Nažalost, svih 120 mjesta je popunjeno već prvog dana objave, ali otvorena je lista čekanja).

Prvi Meetup “Razvoj agilne kulture”

Do 16.30h se obavljaju registracije, kava i networking, a odmah potom slijedi program u trajanju do 18.45h:

 • Ivan Skender, Senior Director – People, Digital and Communications, A1 Hrvatska
  • Agilni načini rada @A1” (+ osobna priča: “Moj karijerni put iz Digitala u HR”)
 • Mihaela Smadilo, Head of Talent and Culture, Oradian:
  • Iz korporativne u startup kulturu – Agile je DNA startupa
 • Davor Čengija, Agile Coach, CROZ:
  • Što znači biti agilna organizacija (i kako to postići)?
 • Agile meets HR” panel koji moderira Davor Čengija
  • Predstavnici startupa i korporacija te agile konzultanti raspravljat će što je ključno za uspjeh te podijeliti svoja iskustva, najbolje prakse te pogreške organizacija u agilnoj tranziciji.
 • Ivan Ivančić, Digital Product Development Manager, Apsolon: „Introducing apprais.ly- “See More. Do More.” Instant employee feedback solution“

Pri kraju, naravno, još malo osvježenja i networkinga na otvorenoj terasi.

Sponzor prvog meetupa je A1 Hrvatska d.o.o.

Hacking HR zajednica i u Zagrebu!

Hacking HR zajednica želi okupiti HR profesionalce, poslovne lidere, tehnološke entuzijaste i praktičare, a njezina svrha je stvoriti najbolji HR koji je ikada postojao kroz razvoj najveće globalne zajednice za suradnju i zajedničko učenje te informiranjem svojih članova o najnovijim trendovima vezanim za budućnost rada, tehnologije i ljudske resurse.

Konkretno, Hacking HR zajednica organizirana je na dvije razine: Hacking HR Global: globalni Hacking HR tim, koji uključuje osnivača i timove koji upravljaju globalnim marketingom, financijama i podrškom. Hacking HR lokalne zajednice su trenutno prisutne u preko 60 gradova diljem svijeta, a cilj je u 2019. godini formirati 200 lokalnih zajednica koje će na lokalnoj razini redovito održavati meetupe te na taj način informirati i angažirati svoje članove oko vrućih tema u kontekstu HR-a i budućnosti rada, kao što su npr. umjetna inteligencija, data analytics, demographic shifts, učenje i razvoj, inovacije, organizacijska kultura, virtualna/proširena stvarnost, employee experience i mnoge druge.

Lokalnu zajednicu u Zagrebu trenutno čini core tim Hacking HR partnera Kristina Martić i Jelena Jelušić, prve dvije volonterke koje su s entuzijazmom pokrenule zagrebačku priču Hacking HR-a i organizirale prvi meetup. Kako će lokalna zajednica s vremenom rasti, sigurno će se javiti i potreba za dodatnim HR partnerima pa im se javite ako želite aktivnije sudjelovati u Hacking HR zajednici, bilo kao predavač ili volonter u organizaciji i „iza scene“. (Dakako, dobrodošli su i sponzori koji im mogu pomoći u realizaciji meetupa, primjerice kroz pružanje prostora/dvorane za meetup, osvježenja za sudionike, foto/video ili dr.)

Više informacija na: https://hackinghr.io/